Honda Stream: Honda Stream Stuurbekrachtigspomp maakt gierend geluid.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Beste mensen,
Mijn probleem is dat de stuurbekrachtigingspomp van mijn Honda Stream automaat 2.0 uit 2002 een gierend geluid maakt als het warm wordt als je een bocht naar links of rechts maakt de stuur helemaal draait en dan blijft het tot dat je de motor weer laat afkoelen. soms doet het soms niet en soms gelijk bij koud motor. Het is wel een irritant geluid. En als je de motorkap open maakt dan is de pomp heel warm en ruikt je zo'n warm gloed. En de pomp lekt niet ? En verder rijdt de auto als een trein.

Ik ben langs de Honda dealer geweest en die zegt om de pomp te vervangen(€720 zonder maak loon). Kan iemand mij helpen met dit probleem en een revisie adres weet. Ik heb een paar revisie bedrijven gebeld maar die konden mij niet helpen. Aan een gebruikte is ook niet aan te komen. Ik ben niet technisch aangelegd.

Als u nog meer over de geluid wilt weten dan hoor ik het graag?

Alvast bedankt.

Groetjes,

Roland

!cesarfigaro@

Geplaatst door !cesarfigaro@ , lid sinds 8 jaar geleden

8 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

De boel eens ververst/gespoeld , honda gebruikt speciale olie in hun systeem , misschien is er eens verkeerd bijgevuld/vervangen.

!cesarfigaro@, 8 jaar geleden

Er zit nog de originele olie erin naar mijn idee. Het is wel donker van kleur. Een Honda monteur zei ook waarom vernieuw je niet de olie. En weer de andere honda monteur zegt dat het geen zin heeft alleen vervangen. Vandaar mijn oproep op problemcar. Alvast bedankt voor je antwoord

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Tja de olie is ook niet gratis , maar waarom niet proberen.

!cesarfigaro@, 8 jaar geleden

Ik heb al een liter Honda speciale olie. En ga nog vragen hoeveel ik nodig heb om te door te spoelen. Is het zelf te doen ?

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Als je handig bent en gereedschap hebt , moet het lukken.
Zou het systeem eerst helemaal aftappen en dan opnieuw vullen , leiding ophet stuurhuis los halen bv.
Wielen liefst vrij van de grond , als je helemaal links en rechts stuurt voor het ontluchten , dan heeft alles het niet zo zwaar.

!cesarfigaro@, 8 jaar geleden

Bedankt ik laat het doen de komend week. En ik laat het weten wat de resultaat is. Je hoort nog van me!

check

Beste antwoord, geplaatst door !cesarfigaro@, 8 jaar geleden

Vandaag is de olie vervangen door honda olie. De oude olie is eruit gezogen met draaiend motor. De gierend en zoemend geluid is weg tot nu toe. Even tegen aan kijken wat ie op langere termijn doet. De monteur zei we kunnen nog eenmaal de olie helemaal verversen als het geluid terug komt. Maar momenteel is er geen geluid zalig om te rijden.

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

Mooi bedankt voor de feedback.
Gr. Ferrie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Stream of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.