Honda Stream: uitvallen dashboard en andere electronica

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 Vtec

twee weken terug ging op de snelweg (na 1,5 uur snelweg rijden) het abs lampje branden, daarna het srs lampje, niet lang daarna vielen de meters uit op het dashboard. nadat ik het licht uit had gedaan, werden de meters weer actief. niet lang daarna vielen toch ook weer de meters uit en uiteindelijk zelfs de radio. de auto bleef wel rijden. nadat ik weer op de autoweg reed, kwamen de meters weer terug en gingen alle waarschuwingslampjes weer uit. ook het licht etc ging weer vel branden. ik heb toen de accu vervangen en het leek daarna weer allemaal goed.

afgelopen zondag toen we weer uit rotterdam kwamen (weer een lange rit gereden) , weer hetzelfde effect. nu zelfs zo erg dat de auto uiteindelijk zo erg hikte dat ik de auto aan de kant heb gezet. de accu was zo leeg dat ik de auto niet gestart kreeg. mbv een andere auto weer gestart en afgeleverd bij de garage.

de garage heeft alles doorgemeten en kan niets vinden. ook de dynamo geeft voldoende spanning ook als hij belast wordt. het probleem is echter dat ze niet de situatie kunnen imiteren dat de auto 1,5 uur op hoge snelheid heeft gereden.

het lijkt erop of soms de dynamo geen spanning geeft of dat een component erg veel spanning vraagt. indien de auto koud is of minder wordt belast is het probleem niet aanwezig.

kan het zijn dat de dynamo geen spanning geeft bij langdurig hoge toeren en of hij warm is of heeft het te maken met een spannings regelaar

hoor graag jullie oplossingsrichtingen

met vr ekke- jan middelveen

middelveen

Geplaatst door middelveen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Stream? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hondapro (0) PRO, 13 jaar geleden

9/10 x zal ook het dynamo lampje moeten gaan branden wat ik al meerdere malen heb meegemaakt met een Accord en CR-V ( zelfde motor)
het zou met deze symptomen ook kunnen zijn dat het in het elektrische gedeelte zit van de contact schakelaar.
is er al goed naar de massa kabel gekeken van de min pool naar de carrosserie.

middelveen (0), 13 jaar geleden

ik zal de massa kabel laten controleren. ik snap je opmerking niet van de contcat schakelaar: bedoel je dat hier een soort "lekspanning" kan ontstaan indien de auto warm is ?

ik zat te denken dat ik ook op lange afstanden mijn tom tom en parrot handsfree actief heb. zou hier ook nog een relatie mee kunnen zijn?

ps hoe bepaal je of het de contact schakelaar is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Stream of stel zelf een nieuwe vraag.