Honda Accord: Een tik tijdens sturen van korte bochten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 V-Tec

Honda Accord Tourer 2.4i Executive. Tijdens het nemen van korte bochten hoor ik sinds kort een paar keer achter elkaar een tik uit het stuurhuis. Bij lange bochten zoals het opdraaien van de snelweg hoor je het niet. Mijn eerste gedachte was dat het van de richting aanwijzer komt. Maar mijn dealer zegt dat het van het sleep contact van de airbag komt. En dat ze daar niets aan kunnen doen. Maar aangezien hij nog in de garantie zit ben ik bang dat dit een smoesje is en dat het hen te veel gaat kosten. Het is dermate storend dat het mij erg irriteert. Wie weet waar het daadwerkelijk vandaan kan komen. Het is namelijk verder een heerlijke auto.

Jerome1965

Geplaatst door Jerome1965 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Jerome1965 (0), 10 jaar geleden

Ik ben er net achtergekomen dat het aan de richtingaanwijzer ligt. Als ik deze niet gebruik is het geluid weg. Door mijn automatisme om dat ding te gebruiken is het mij niet eerder opgevallen. Dan heeft de dealer ook een misrekening gemaakt. Deze heeft nog met de auto test gereden.

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

Nog garantie op een auto van 2003?

Jerome1965 (0), 10 jaar geleden

Ja, een half jaar Bovag en een half jaar Honda. dus in totaal een jaar. De auto had net 110.00 km gelopen en ziet eruit als nieuw. De dealer wilde de auto alleen met garantie verkopen omdat hij voor de volle 100% achter de auto staat. De vorige eigenaar heeft de auto uitermate goed onderhouden.

Pivavar (50), 10 jaar geleden

Dus het geluid komt niet uit het stuurhuis, maar uit de stuurkolom.....

Jerome1965 (0), 10 jaar geleden

Hallo Peter,
Ja het geluid komt uit de stuurkolom. Ben er achter gekomen dat als de richting aanwijzer niet uit staat het geluid weg blijft. En met de richtingaanwijzer aan de tik aanwezig is. En dan maakt het niet uit of ik links of rechts afsla.

kaleido 1 (1680) PRO, 10 jaar geleden

De tik is van het nokje , die er voor zorgt dat je richtingaanwijzer weer uitgeschakeld wordt.
Betwijfel of het over is als er een nieuwe schakelaar gemonteerd wordt.
Ben bang voor een gevalletje produkteigenschap.

Jerome1965 (0), 10 jaar geleden

Ben vandaag bij de Dealer geweest. Het kwam van van de richting aanwijzer vandaan. De monteur heeft de unit waar de richting aanwijzer en de verlichting mee bediend wordt uit elkaar gehaald. Het bleek van het nokje van de richting aanwijzer te komen. Het nokje zag er nog prima uit. (Heb ik zelf ook geconstateerd) Wat gesmeerd en het probleem is opgelost. De monteur was toch in totaal 3/4 uur bezig. En alles is onder garantie verholpen.

kaleido 1 (1680) PRO, 10 jaar geleden

Zie #7 mooi dat ze het opgelost hebben , benieuwd hoelang het weg blijft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.