Honda ACCORD SEDAN: honda accord alarm gaat sporadisch af

Bouwjaar: 2004

Sinds 2 weken gaat mijn standaard klasse 1 alarm van Honda accord 2.4 sporadisch af.
Een jaar geleden had ik ook hetzelfde probleem, alleen dat was toen opgelost door stekker van de motorkap slot los te koppelen. Ben bij de dealer geweest om het alarm uit te laten schakelen, maar dit gaat blijkbaar volgens hun niet en kan het ook niet uitgelezen worden. Ik twijfel heel erg of het niet aan de comfort module ligt, maar weet niet precies waar deze zit in de auto. Nu ben ik benieuwd of iemand mij hiermee kan helpen?

hondaaski

Geplaatst door hondaaski (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 8 jaar geleden

Die module zou moeten zitten aan de zijkant van het dashboard, in de zekeringkast/relayplaat.

Pivavar (50), 8 jaar geleden

Heb je een car-kit ingebouwd, verbonden met de radio?

hondaaski (0), 8 jaar geleden

[quote=Hans4040]Die module zou moeten zitten aan de zijkant van het dashboard, in de zekeringkast/relayplaat.[/quote]

Bedankt voor de tip!
Ik heb gisteren even snel gekeken, maar zag niet gelijk een comfort module zitten bij de zekeringkast. Zit die onder de zekerkast? Had namelijk de zwarte kap nog niet verwijderd, dus vandaar mijn vraag.

hondaaski (0), 8 jaar geleden

[quote=Pivavar]Heb je een car-kit ingebouwd, verbonden met de radio?[/quote]

Er zit een 2-din alles in een radio/navigatie/bleutooth in die inderdaad gekoppeld is aan de originele radio. De stuurwielbediening zit ook gekoppeld dmv stuurwiel interface. Deze zit er een vrij lange tijd is, dus weet niet of het hier iets mee te maken kan hebben.

Gisteren ging die weer af en toen heb ik gekeken, maar de lampjes van de deuren, binnenverlichting of aanduiding in de teller unit branden niet, dus misschien heb je wel gelijk dat het iets met de achteraf ingebouwde radio te maken heeft.

Pivavar (50), 8 jaar geleden

Alrarm zit mechanisch op de sloten en de motorkap, maar de radio loskoppelen triggert het alarm ook. En als je de hele radio vervangen hebt, is het misschien wijs de verbindingen nog een na te lopen. Ik dacht trouwens dat de dealer in de tester wel kan zien waardoor het alarm is afgegaan, maar dat weet ik niet zeker.

hondaaski (0), 8 jaar geleden

[quote=Pivavar]Alrarm zit mechanisch op de sloten en de motorkap, maar de radio loskoppelen triggert het alarm ook. En als je de hele radio vervangen hebt, is het misschien wijs de verbindingen nog een na te lopen. Ik dacht trouwens dat de dealer in de tester wel kan zien waardoor het alarm is afgegaan, maar dat weet ik niet zeker.[/quote]

Dit ga ik maar eens testen om te kijken of het alarm afgaat wanneer ik de kabels loskoppel. De dealer waar ik was geweest gaf aan dat hij het niet kon uitlezen, dit gaat blijkbaar alleen bij model na 2008.

hondaaski (0), 7 jaar geleden

Probleem lijkt voorlopig opgelost te zijn.
Ik heb de stekkers van de achterklep slot losgekoppeld incl. de stekker van de ontgrendel knop. Nu alleen nog nieuwe onderdelen halen en dan kan ik de kofferklep weer elektrisch openen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.