Honda Civic: Honda Civic bj.'99 houdt in,kan dan geen gas geven

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 city

Goededag allemaal,

Heb een probleem met mijn eigen auto.Als ik rijdt met de auto houdt hij soms in.De ene keer is het 2 keer per maand en de nadere keer rijdt ik 2 maanden zonder problemen.Het probleem is dat ik als ik bijvoorbeeld op de autoweg rijdt ik merk dat ik gas bij moet geven,omdat de snelheid terugzakt.Alleen lijkt het dan alsof het gaspedaal niet reageert.Effe het pedaal helemaal indrukken en ineens(na 2 a 3 tellen) gaat ie weer.Heb voor de rest geen problemen met de auto qau olieverbuik,koelvl verbruik of iets dergelijks.De storing doet zich zeer onregelmatig voor,dus kan geen specifieke bedrijfsomstandigheden erbij geven.Er gaat geen storingslampje branden.Er staan geen storingen in en de emissiewaardes zijn ook goed.Het lijkt op het wegvallen van de ontsteking.Krijg geen backfires als ie weer gaat.

Iemand dit bekend???Zou het op prijs stellen als iemand een oplossing hiervoor heeft,rij er al een hele tijd mee.
Stoor me er niet zo aan,maar kan wel eens lastig zijn met inhalen e.d.

Mvg Thomas Stam.

EddyRobena

Geplaatst door EddyRobena (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

marcelw7083 (0), 13 jaar geleden

heb je ook bij optrekken of net na het opschakelen?
dat de motor/gaspedaalstand helemaal onderin niets lijkt te doen en je het gaspedaal als het ware ff door moet drukken ?
in dat geval is een klep in het injectiehuis (luchtregelklep ?) wat vervuild

EddyRobena (0) PRO, 13 jaar geleden

nee Marcel,eerlijk gezegd alleen bij een tijdje constante snelheid.Valt me het meest op als ik op de autoweg rijdt.Maar heb wel af en toe het gevoel alsof de smoorklep blijft "plakken".Dus zal jouw oplossing eens proberen,hartelijk dank voor je snelle reactie.

Hessels036 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook heel soms met me eigen auto(1.4 i.s 90pk) als ik 50 rijd en iets gas moet bijgeven reageert hij niet, en opeens pakt hij weer op, soms met een stootje omdat de motor weer oppakt en ik wat meer gas geeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.