Honda 0 2018: Honda Stepwgn - ombouwen koplampen Stepwgn naar rechtsrijdend

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1500

Ik heb een Honda Stepwgn geimporteerd en wil hiermee graag gaan rijden. Bij de RDW kreeg ik helaas niet meteen goedkeuring, de koplampen (LED) geven namelijk een `linksrijdend lichtbeeld` en dat mag niet. Deze moeten worden aangepast, omgebouwd of vervangen om de auto APK goedgekeurd te krijgen. Hiervoor is voor deze auto geen standaard instelling beschikbaar, want deze auto wordt niet verkocht buiten Japan, dus daar is geen rekening mee gehouden bij het ontwerp. Ik zoek een oplossing voor dit probleem, als iemand hier een tip heeft, hoor ik het heel graag.

Icchan

Geplaatst door Icchan (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (385) PRO, 1 jaar geleden

Misschien stickers plakken?
https://www.amazon.co.uk/Travel-Products...

bert klein (105) PRO, 1 jaar geleden

Kijken of deze auto niet in duitsland of EU land verkocht of geimporteerd is kan kun je vanaf TUV de EU typegoedkeuring overnemen, zoniet zul je zelf een type goedkeuring moeten aanvragen , wat wel de nodige kosten kan meebrengen
Zoals: milieunorm. remsijsteem ,uitlaatsijsteem , verlichting ,spiegels.
Koplampen zal je moeten vervangen, beplakken is niet toegestaan

Icchan (0), 1 jaar geleden

Dank voor jullie reacties.
Typekeuring hoeft niet, de auto is meegenomen als verhuisgoed (jaren in Japan gewoond), hij moet daarom alleen "APK proof" zijn.
De enige tekortkomingen die daarbij geconstateerd zijn gaan over de verlichting. Voor de andere punetn is een eenvoudige oplossing maar de koplampen zijn kennelijk zeer moeilijk aan te passen of te vervangen. De auto lijkt niet rond te rijden in Duitsland etc. Er zitten LED koplampen op, er zijn misschien ook halogeen koplampen voor verkrijgbaar (gebaseerd op het onderhoudsboekje). Maar dan nog ingesteld voor linksrijdend verkeer.

Pivavar (60), 1 jaar geleden

Wij hebben voor een non-EU model wel eens een brief van Honda NL gehad dat er voor dat betreffende model geen EU-uitvoering is geleverd en dus geen EU koplampen geleverd konden worden. Maar dat was wel gewoon linksgestuurd. Jouw geval zou wel eens lastig kunnen zijn, of ben je inmiddels verder gekomen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda 0 of stel zelf een nieuwe vraag.