Honda 0 2018: Honda Stepwgn - ombouwen koplampen Stepwgn naar rechtsrijdend

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1500

Ik heb een Honda Stepwgn geimporteerd en wil hiermee graag gaan rijden. Bij de RDW kreeg ik helaas niet meteen goedkeuring, de koplampen (LED) geven namelijk een `linksrijdend lichtbeeld` en dat mag niet. Deze moeten worden aangepast, omgebouwd of vervangen om de auto APK goedgekeurd te krijgen. Hiervoor is voor deze auto geen standaard instelling beschikbaar, want deze auto wordt niet verkocht buiten Japan, dus daar is geen rekening mee gehouden bij het ontwerp. Ik zoek een oplossing voor dit probleem, als iemand hier een tip heeft, hoor ik het heel graag.

Icchan

Geplaatst door Icchan , lid sinds 3 weken geleden

3 Reacties

Hans4040 PRO, 3 weken geleden

Misschien stickers plakken?
https://www.amazon.co.uk/Travel-Products...

bert klein PRO, 3 weken geleden

Kijken of deze auto niet in duitsland of EU land verkocht of geimporteerd is kan kun je vanaf TUV de EU typegoedkeuring overnemen, zoniet zul je zelf een type goedkeuring moeten aanvragen , wat wel de nodige kosten kan meebrengen
Zoals: milieunorm. remsijsteem ,uitlaatsijsteem , verlichting ,spiegels.
Koplampen zal je moeten vervangen, beplakken is niet toegestaan

Icchan, 3 weken geleden

Dank voor jullie reacties.
Typekeuring hoeft niet, de auto is meegenomen als verhuisgoed (jaren in Japan gewoond), hij moet daarom alleen "APK proof" zijn.
De enige tekortkomingen die daarbij geconstateerd zijn gaan over de verlichting. Voor de andere punetn is een eenvoudige oplossing maar de koplampen zijn kennelijk zeer moeilijk aan te passen of te vervangen. De auto lijkt niet rond te rijden in Duitsland etc. Er zitten LED koplampen op, er zijn misschien ook halogeen koplampen voor verkrijgbaar (gebaseerd op het onderhoudsboekje). Maar dan nog ingesteld voor linksrijdend verkeer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda 0 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.