Honda Civic: hydraulische koppeling piept

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7

Hallo iedereen,

Als ik een tijdje niet met mijn auto heb gereden (zeg maar ongeveer een dag) hoor ik een piep bij het intrappen van de koppelingspedaal (het maakt niet uit of de wagen gestart is). Het geluid lijkt van onder de motorkap vandaan te komen. Nu stopt dit gepiep na een kort ritje (als je goed luistert kan je het nog wel horen).

Nu had mijn vorige Cvic dit ook en zeiden ze bij de dealer dat dit niet erg was. Nu meen ik toch gelezen te hebben dat dit bij een hydraulische koppeling de druklager zou zijn. Normaal zou dit me nu niet echt zorgen baren, maar m'n pedaal is ook nog is aan de zware kant, idem dito voor het schakelen. Ook als ik de pedaal langzaam probeer te lossen krijgt hij een duwtje net voor het vertrekken (het is moeilijk om tegen te houden want de pedaal is toch wel vrij zwaar), met als logisch gevolg dat de motor wat gromt omdat ik te laag in toeren beland.

Ik vrees echt dat ik een maandagochtend civic hebt want der is een hele resem problemen mee, maar dit is waarschijnlijk de kostelijkste zaak:-)

Hier weet vast iemand meer over!

Alvast bedankt,

Jeroen

Jeroen1000

Geplaatst door Jeroen1000 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

fastbreakrijder (0) PRO, 16 jaar geleden

kijk op het moment dat iemand de koppeling bediend eens onder de motorkap.de koppelingscilinder die daar zit bediend een gaffel.deze zie je op en neer gaan.
vaak is het punt waar de stift van de koppelingcilinder de gaffel raakt droog met als gevolg een piepend geluid bij koppelen.
smeer dit punt eens en probeer het nog eens..

Jeroen1000 (0), 13 jaar geleden

Een paar service beurten terug heeft de dealer dit gemaakt. Echter maar tijdelijk. Hij heeft me op de brug laten zien waar hij een punt smeerde waar de schakelstang zat. Dit punt was bedekt met een rubbere plastiek en hij kon er maar net wat spray tussenspuiten.

Nu piept het alweer maar ik ga het met rust laten:-). Heeft zijn charmes zeker.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.