Honda Civic: kapotte remleiding

Bouwjaar: 1990

Goedendag
Ik heb een Honda Civic automaat bj 1990. In de remleiding zit een lek waar de olie uitspuit. De locatie is direct achter het linker voorwiel voor een soort koppelstuk die aan het wiel vast zit. Hoe zit die leiding aan dat koppelstuk vast of is dat één geheel? Kan iemand mij stap voor stap uitleggen hoe ik dat zelf kan repareren,en of dat wel zelf te doen is? De leiding bestaat uit een soort rubber met een gevlochten metalen binnenwerk.
mvg peter

Peter8723

Geplaatst door Peter8723 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ben1014 (0), 18 jaar geleden

Deze leiding kun je los bestellen (als het de rubberen leiding betreft) de overgang van rubber naar metaal kun je loshalen, op de remklauw hetzelfde verhaal. Nieuwe leiding erop (de koper of aluminium ringen bij de remklauwbout altijd vervangen!) en goed ontluchten door het rempedaal onder druk te houden en de ontluchter op de remklauwopen te draaien. ontluchter dicht en dan pas het pedaal los. remvloeistof bijvullen in het reservoir. dit herhalen tot het pedaal goed tegendruk geeft.
succes! gr Ben

Arnold684 (0) PRO, 18 jaar geleden

ik ben van mening dat als je niet weet waar je mee bezig bent, laat het dan doen. remmerij is geen ding om mee aan te kloten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.