Honda Civic: Klakkend geluid bij het loslaten van het gaspedaal

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 90PK

Hier ben ik nog eens met mijn Hondaatje met een hopelijk herkenbaar probleem.

Mijn radio piepte als ik gas gaf (dynamoruis) en bij het oplossen van dit probleem heb ik een wellicht erger probleem gemerkt.
Bij het bruusk gas (stationair) geven tot 3000 toeren (lager of hoger kan ook) hoor ik bij het terugvallen van het toerental een felle klak/klek. De klak gebeurt zodra het gaspedaal losgelaten wordt. Het geluid komt duidelijk van onder de motorkap vandaan.

Ik heb al eens proberen te horen waar het vandaan komt maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik moet weldra naar de garage en hopelijk is het hen direct duidelijk maar ik los dit graag al eens zelf op al weet ik niet waar ik hier moet beginnen:)?

alvast bedankt voor de input.

groetjes,
Jeroen

Jeroen1000

Geplaatst door Jeroen1000 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1900) PRO, 11 jaar geleden

Is het niet de gasklep die terug valt op zijn aanslag.

Jeroen1000 (0), 11 jaar geleden

Morgen mag de auto op onderhoud maar ik denk dat het iets anders is. Als ik opschakel of terugschakel rond de 3000 toeren doet hij dit ook. Heel de wagen bibbert dan dus wellicht hangt er iets los aan de uitlaat of de middendemper of nog verder vooraan.

Jeroen1000 (0), 11 jaar geleden

Blijkbaar is het het hittschild van de katalysator. Ik ga het laten vervangen en dan laat ik weten of dit idd het probleem was:-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.