Honda Civic: Kleppen stellen? moet dit bij de dealer gebeuren?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 vtec

Hallo,

Mijn kleppen moeten gesteld worden. Ik hoor ze namelijk tikken.

Moet dit bij de dealer gebeuren? Of kan elke monteur het doen? Is het simpel? Moet ik iets weten? Hoe ze bijvoorbeeld gesteld moeten worden?

Gegevens voertuig: Honda civic hybrid uit bouwjaar 2007 kilometerstand 135000

Alvast bedankt voor uw hulp

boerboer

Geplaatst door boerboer (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoe is de auto onderhouden? Als dit bij de dealer is geweest, dan zijn als het goed gedaan is de kleppen bij 100.000 km gesteld.Alles is zelf te doen,maar ik denk dat je het in dit geval beter bij de dealer kan laten doen.

paulmichiel (0) PRO, 12 jaar geleden

Klepspeling van een honda is gewoon bij te stellen zoals het hoort: met steeksleuteltje 10, een schroevendraaier en voelermaten. Eenvoudiger kan het dus niet.

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

Als professional probeer ik het in dit geval door de ogen van een particulier te zien. Er komt nogal wat démontage werk aan te pas en de nokkenas moet vier maal op exact de juiste stand gezet worden enz. enz. Ook gezien het feit dat hij "ze hoort tikken", wat eigenlijk nooit voorkomt bij deze auto, lijkt het mij dan ook verstandiger de dealer te bezoeken. Het zijn niet allemaal "topmonteurs".

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.