Honda Prelude: Koppelt Schakelt maar rijd niet ????

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i

Beste,

Ik zit met een raar probleem. Ik rijd een Honda Prelude van 1993 4th generatie. Nu reed ik van de week rond de 80 km en ineens had ik geen aandrijving meer ik kon koppelen of schakelen wat ik wil maar hij werkte niet meer. Alles voelt verder goed de koppeling voel je en je voelt de bak ook in de versnelling vallen.

Ik heb me laten slepen en toen ik thuis aankwam werkte alles weer. Nu ben ik nog een keer wezen rijden en heb de koppeling zelfs laten schieten om te kijken of de koppelingsplaat niet gescheurd was maar ook toen bleef hij het doen.
Nu ik vandaag weer normaal weg wilde met de auto gebeurde hetzelfde weer ik reed 80 in zijn 5 en opeens geen aandrijving meer.

Zijn er hier mensen die mij misschien kunnen helpen met tips en trucs.

alvast bedankt.

Ghoenda

Geplaatst door Ghoenda (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Prelude? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

homokineet dood, as zal nu waarschijnlijk los in de aandrijfashoes draaien.

Groeten Marcel.

Ghoenda (0), 14 jaar geleden

Hoi Marcel bedankt voor je reactie.

ik denk niet dat dit het is want ik kan ook schakelen zonder de koppeling in te trappen als de motor loopt.

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

ja, dus, je hoort/voelt de bak schakelen, blijft differentieel en aandrijfassen over.

Mijn ervaring, jappenbakken gaan ZEER zeldzaam kapot, ( ik en mijn familie met mij rijdt al dik 25 jaar jap, pas 1 sunnybak overleden.

Homokineten gaan daarentegen elke 100.000 km naar de haaien.( Vooral Honda is hier gevoelig voor, hetzelfde met mijn 91er civic) Mijn "GUT FEELING" zegt me dat er dus een homokineet kapot moet zijn. Waarschijnlijk ook al een tijdje een raar getik gehoord tijdens scherp insturen ????

Dat je dan de bak wel kunt schakelen zonder de koppeling in te trappen is logisch, omdat je dan alleen de afgebroken as in beweging hoeft te brengen ipv de gehele auto. Een synchromesch is hier echt wel toe in staat om dat zonder kraken te laten gebeuren.

Groeten Marcel

Ghoenda (0), 14 jaar geleden

Het getik klinkt als muziek in de oren ik heb ook al de assen liggen om te vervangen omdat ik al gek van dat getik werd. dus hoop dat het hiermee opgelost is.

groeten pascal.

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Succes.

Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Prelude of stel zelf een nieuwe vraag.