Honda Accord: koude start

Bouwjaar: 1997

Mijn accord 1.8iS uit 1997 rijdt op gas (G3 van AG). Als ik hem start bij koude motor, springt hij keurig op de choke, en draait circa 1400rpm. Zolang ik het gaspedaal niet aanraak blijft de motor keurig draaien, ook al laat je hem een 15 minuten staionair draaien, hij slaat niet af, en komt dus netjes op bedrijfstemperatuur. MAAR, als ik het gas één keertje aanraak net na de start, om gewoon weg te rijden, dan slaat de motor direct af. Om hem aan de praat te houden moet ik het gaspedaal zo'n beetje half ingetrapt houden (1500 a 2000rpm). Op benzine doet hij hetzelfde zij het iets minder agressief, en zijn de problemen sneller weer weg (bij minder warme motor).

John Kardol

Geplaatst door John Kardol (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

NickyBouwmeester (0) PRO, 19 jaar geleden

kleppen stellen iedere 10.000km

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.