Honda Civic: krukaspoelie verwijderen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 16vtec-e

beste mensen,

Ik ben vandaag met mijn auto bezig geweest om de d-riem te vervangen. Ik heb dit soort werk vroeger gedaan en dacht dit ook wel even te doen.
Wat schetst mijn verbazing dat de bout van de krukaspoelie muur en muurvast zit. 180 nm volgens het boekje moet toch wel los te draaien zijn? Of is het--bloos-- links schroefdraad? Had me eerder al verkeken op de draairichting(heb vroeger altijd aan duitse auto's gewerkt en die draaien rechtsom)
Oftewel hoe krijg ik de bout los???????????
HELP AUB

Groet, arjan

flits1000

Geplaatst door flits1000 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Sterke dop er op met een verlenger en losstarten. Wel zorgen datv de motor niet aanslaat . Dus de ontsteking los. Geef de sleutel wel wat speling geven tot het subframe. Succes. Linkse schroefdraad bij een japanner ????????

flits1000 (0), 13 jaar geleden

de motor draait linksom, als het rechts draad is en ik start de motor, dan gaat de bout toch alleen maar vaster, of maak ik hier een denkfout?

Bedankt voor het meedenken overigens

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Automotoren draaien rechtsom als je voor de distributie staat.

flits1000 (0), 13 jaar geleden

Ja Punt, dat is juist het punt, dat dacht ik ook altijd, maar deze draait echt linksom als je voor de distr. staat. dit staat ook in de wpl handboeken.
Ik heb de riem een tijd geleden gecontroleerd door de riem rechtsom te draaien, ik wist niet beter. toen stond de riem erg slap. bleek dat ik dus tegen de draairichting indraaide waardoor de spanner tegen de veerspanning werd gedrukt. Erg verbazingwekkend, dus vandaar ook mijn vraag of er misschien links draad op de bout zou zitten.

Wie oh wie bevrijd me van dit ogenschijnlijk eenvoudig probleem? Ik heb er al een dop 17 op gebroken.
groet, Arjan Homan

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Dan heb jij die ene procent . Koop een wielmoerdop 17 en een zware slagmoer sleutel. Je kunt ook bij een garage vragen om de bout los te jekkeren zonder verlenger om de kracht optimaal te benutten., daarna weer vast om thuis verder te sleutelen.Succes.

Hessels036 (0) PRO, 13 jaar geleden

De bout een goeie tik met een hamer geven en dan met een goeie/sterke luchttol en een korte krachtdop de bout loshalen. Zo is het bij mij twee keer gelukt.
De kruksaspoelie bout heeft normaal schroefdraad(rechtsom is vast en linksom is los)

En een honda motor draait linksom als je voor de distributie staat.

Succes.

Vutter1 (0) PRO, 13 jaar geleden

De bout met nomale rechtse draad zit muurvast.De dealer heeft een hulpstuk met uitwendig zeskant welke in de poelie past en tegen het chassis komt om de poelie niet te laten meedraaien.Dóór dit zeskant gaat precies een lange dop 17. Met een t-suk en een eind pijp van zo'n 2 meter kan het zijn dat je nog alle kracht nodig hebt om de bout los te draaien.Dus veel slagsleutels laten het afweten.Dit kan je dus staan te wachten. SUCCES!!!!!

flits1000 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de tips.
Ik laat het toch even over aan iemand met beter gereedschap.

vr.gr. Arjan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.