Honda Jazz: nokkenas positie sensor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1339cc

Dag mensen,de Honda jazz van mijn vrouw stoot en bokt dus anwb erbij geroepen,die beste man heeft de auto uitgelezen en kwam erachter dat de nokkenas positie sensor kapot is,bij thuiskomst heb ik de auto nog een keer uitgelezen en weer kwam positie sensor te voorschijn,maar nu is het probleem waar zit die sensor ik kan hem niet vinden heb zelfs mijn 8mm kamera erbij gepakt maar kan hem echt niet vinden de enigste sensor die in het motorblok zit gedraaid is recht beneden in het onderblok,ik neem niet aan dat dit een nokkenas positie sensor is,meestal zit deze toch in de cilinderkop? storingscode is P0339 circuit nokkenassensor(CMP) A onderbroken uitgelezen met maxidiag elite.

flow

Geplaatst door flow (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Jazz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

P0339 slaat op de crankshaft sensor. Dat is de krukas positie sensor.
Ik zou de dealer het laten doen, als je de verkeerde sensor eerst vervangt is dat net zo duur.

Waar lees je mee uit? Want mogelijk is dit een slechte vertaling.

flow (0), 8 jaar geleden

ik lees uit met OBD wiz,de wegenwacht leest uit met maxidiag elite en op alle twee geeft die aan p0339,heb gisteren de desbetreffende sensor besteld bij de Honda dealer,de balie medewerker bood mij eerst een stoel aan vanwege de prijs.

Pivavar (45), 8 jaar geleden

http://www.engine-codes.com/codes.php?co...

Zoals Oldford al aangaf, crankshaft is krukas. En ik ben er bijna zeker van dat de sensor niet kapot is, maar dat het signaal verstoord wordt. Houd ons op de hoogte svp!

flow (0), 8 jaar geleden

nokkenas sensor vervangen,krukas sensor vervangen en nog niet goed,accu spanning is perfect, opnieuw uitgelezen en weer p0339 krukas sensor,bedrading is oke,zou het kunnen dat de ketting uitgerekt is,maar motor draait perfect rond totdat ik begin te rijden en weer inhouden en afslaan.Ik weet het effe niet meer,auto heeft 130dkm gelopen.kettingen gaan meestal rond de 2 ton,heb ik me laten vertellen door de dealer.

Pivavar (45), 8 jaar geleden

En hoe lang zitten deze bougies erin? 8 in totaal?

flow (0), 8 jaar geleden

bougies heb ik vandaag eruit gehad en zijn gewoon nieuw,maar de storing is opgelost.Het zit zo! de kabel die naar de krukas sensor gaat zit in een kabelgootje boven de bobine's opzich niks mis mee,maar die kabel komt boven de bobine van de eerste cilinder uit de kabelgoot er zit wel een plastic hoes omheen,wat ik heb gedaan is,dat ik de bewuste kabel heb ingepakt met aluminium folie,had ik nog over om isolatie onder mijn laminaatvloer te plakken,dus heel de kabel tot aan de krukas sensor ingepakt en soring komt niet meer terug,schijnbaar krijgt de sensorkabel van buitenaf onderbrekingen van de kenvelden uit de bobine.In ieder geval is het opgelost,in het ergste geval kun je ook de bobine's onderling uitwisselen.Maar alu folie doet wonderen.

flow (0), 8 jaar geleden

wat zeggen jullie hier ervan,storing blijft trouwens weg.

lays526 (0), 8 jaar geleden

Is je storing nog steeds weg? heb namelijk een soortgelijk probleem. krijg ook sporadisch (lees eens in de maand/ 2maanden) error p0339. krukas sensor al vervangen, maar 2 maanden later is ie er weer. vd week de bougies maar eens vervangen, zijn ze wel aan toe na een ton en 2 in totaal.

flow (0), 8 jaar geleden

storing blijft weg,en heb er geen problemen meer mee met inhouden en afslaan,probeer eens de bobine van de 4e cilinder over te zetten naar de 1e cilinder.Bougie's ? denk als je bougie's versleten zijn dat dat de storing eerder terug komt dan na 2 maanden.

lays526 (0), 8 jaar geleden

dat lijkt mij ook, maar moet ergens beginnen en ze zijn toch aan vervanging toe :)

flow (0), 6 jaar geleden

magnetisch veld rondom de bougiekabels,heeft de storing veroorzaakt richting de kabel van de krukas sensor,heb de kabel van de des betreffende omwikkeld met aluminium plak folie,storing is weg gebleven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Jazz of stel zelf een nieuwe vraag.