Honda Jazz: Lekstroom Accu Te Hoog ???

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

De accu van onze Jazz was na 6 dagen stilgestaan te hebben leeg. ANWB erbij, accu opladen, en daarna meten met een goede universeelmeter. En die heeft een continu-stroom vanuit de accu gemeten van 0.11 A. Gemeten tussen + accuklem en de rode kabel, dus in serie.
Alles was ECHT uit, er brandde geen lampje, helemaal geen gebruiker aan. Behalve natuurlijk de back-up van de radio etc, al die systemen die altijd of je het nu wilt of niet bijstaan.
Waar gaan de 0.11 A naar toe ? De garage (dealer) kon geen uitsluitsel geven, ze hebben een andere Jazz gemeten, en due had het zelfde.
Maar als ik ga rekenen zit de accu naar 6 dagen stilstaan zo al op de halve capaciteit, en als ik dus 3 weken naar een warm land ga en de Jazz op de parkeerplaats bij Schiphol laat staan is de accu leeg ! Wie weet er wat meer van dit probleem ? Ik ben er niet blij mee. Grtz, JP

HONDAJAZZ

Geplaatst door HONDAJAZZ (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Jazz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

primera p11 (0), 8 jaar geleden

Bouwjaar 2015,dat zal de dealer op moeten lossen.

Pivavar (50), 8 jaar geleden

Er blijft altijd een behoorlijke stroom de eerste 2 minuten of zo nadat de motor is uitgeschakeld. Dus als je in dat tijdsbestek hebt gemeten, en de dealer ook, niets abnormaals. Zitten er opties / accessoires op? Navi, bluetooth, trekhaak?

HONDAJAZZ (0), 8 jaar geleden

Hoi, gemeten lang na stilstand toen de ANWB / WW de accu net opgeladen had, en voor starten. Bij de dealer ook, na ca. 15 minuten. Weinig opties, geen bluetooth , navigatie, wel radio, wel trekhaak. Kan het in dat kastje zitten wat rechts achterin zit, wat de "bewaking" doet van de trekhaakaansluitingen, zoals mistlampuitschakeling als er wat achter zit ? Verder geen accessoires die VAST aangesloten zitten, wat er bij komt zit via het 12V-stopcontactje, en dat was NIET aangesloten.

Sus11208 (0), 8 jaar geleden

Er blijft bij elke auto stroom vloeien maar die mag natuurlijk niet te hoog zijn 0,11A lijkt mij niet zo een probleem pas vanaf 0,5A is het wel een probleem.
Ben je zeker dat er nergens verlichting blijft branden bv in het handschoenkastje en de koffer wat haast niet kan met maar 0,11A verlies.
De meeste boosdoeners die ik in de 36 jaar dat ik een wagenpark heb onderhouden en die dat probleem hadden was verlichting die niet uit was en niet originele alarmsystemen die de batterij leeg zuigen.
In uw geval zou het de batterij zelf wel eens kunnen zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Jazz of stel zelf een nieuwe vraag.