Honda Jazz: Honda Jazz boordcomputer

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

De boordcomputer van de Jazz geeft een waarschuwing wanneer een servicebeurt moet worden gegeven.
Alleen begint dit al 30 dagen vóór de datum dat het jaar om is.
Na elke start van de motor komt deze waarschuwing op de display en moet worden weggeklikt om de normale info te zien.
Volgens de dealer is daar niets aan te doen. Na een servicebeurt wordt dit gereset zodat je weer 11 maanden vrij bent van het gezeur.
Ik heb doorlopend auto's gehad sinds 1967 en heb servicebeurten altijd in de agenda gezet, die waarschuwing is overbodig en hinderlijk.
Kan deze optie echt niet worden uitgeschakeld? Ik kan er niets van in het dikke instructieboek vinden.
Bij voorbaat dank voor een oplossing.

polderbaan

Geplaatst door polderbaan (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Jazz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

E.T.Wiersum (0), 9 jaar geleden

Bij mijn Jazz van 2010 gebeurde dat al na 8 maanden . Na twee jaar was ik het ook zat . Mijn dealer kon het gewoon uitschakelen, maar waarschuwde wel om op te letten dat ik de beurten nu zelf tijdig moest afspreken. Ik rij zo'n 13.000 km per jaar en hij gaat eens per jaar naar de dealer.

polderbaan (0), 9 jaar geleden

Ik rijd al sinds 1967 auto en heb nog nooit een waarschuwing voor een servicebeurt nodig gehad.
Van de Honda dealer overigens wel slim, ik kwam voor een kleinigheid in de garage en klaagde terloops over die waarschuwing. Hij adviseerde mij om dan maar meteen een servicebeurt te nemen (mijn eerste voor deze auto) want het was toch niet druk en dan werd gelijk de waarschuwing gereset voor de volgende beurt. Definitief uitzetten was volgens hem niet mogelijk...........
Welke dealer is het die de waarschuwing wél kon (wilde) uitzetten?

E.T.Wiersum (0), 9 jaar geleden

Zo denk ik er ook over. Ik doe het wel altijd in goed overleg met de garage, maar ik laat me niet alles aanleunen. Daarom ben ik al een paar keer van garage gewisseld. Ik ben niet echt tegen zo,n waarschuwingssysteem , maar alleen als het niet steeds zo irritant in beeld komt en bij elke start handmatig weg gehaald moet worden. En die waarschuwing wil ik dan hebben , als hij ECHT dringend aan onderhoud toe is zodat het bij tijdig onderhoud nooit in beeld komt. Mijn Jazz is ouder dan die van u. Het zou theoretisch kunnen , dat de fabriek iets gewijzigd heeft dat het uitschakelen niet meer mogelijk is, maar ik denk het niet. Wie het weet mag het zeggen.

Hendrik4290 (0) PRO, 9 jaar geleden

Even googelen:

http://seventrumpet.com/2008-2015-honda-...


Instructions
1 Sit in the driver seat of your car and insert the key into the ignition. Turn the ignition to the “ON” position.

2 Push the “Select/Reset” knob and continue pushing it until the display screen shows the engine oil life. Push and hold the “Select/Reset” knob and count to ten.

3 Watch for the oil life display to blink. Continue to hold the reset button for another five seconds. Any displayed maintenance codes will disappear and the engine oil life will reset to 100.

Pivavar (50), 9 jaar geleden

De melding (die op zijn zachtst gezegd 'aanwezig' is....) verdwijnt na 30 seconden wel weer. Maar blijft wel het i-tje. Gewoon tegen de dealer zeggen dat ie het uit moet schakelen, het is uw auto en dus bepaalt u wat er mee gedaan moet worden.

polderbaan (0), 9 jaar geleden

[quote=Pivavar]De melding (die op zijn zachtst gezegd 'aanwezig' is....) verdwijnt na 30 seconden wel weer. Maar blijft wel het i-tje. Gewoon tegen de dealer zeggen dat ie het uit moet schakelen, het is uw auto en dus bepaalt u wat er mee gedaan moet worden.[/quote]
Dat was het eerste wat ik aan de dealer vroeg en zijn reactie was dat het niet kan worden uitgezet. Dat staat ook in mijn eerste post. Doe je verder weinig aan.
Zal wel even kijken of de oplossing van Hendrik4290 werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Jazz of stel zelf een nieuwe vraag.