Honda Crx: over verhitting motor delsol

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

ik heb onlangs een oververhitte motor gehad en dat bleek in eerste instantie door de thermostaat te komen maar nu als ik met de auto rijd dan gaat hij het water van de radiateur in het reservior en daar spuit het dan uit en is kokend heet wat kan dit zijn en zou dat duur gaan kosten om dit te laten repareren

vtecgirl

Geplaatst door vtecgirl (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda CRX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jacques1967 (0), 13 jaar geleden

Er zijn enkele mogelijkheden. 1. De thermostaat zit vast in de dichte stand. 2. De koppakking is plaatselijk doorgeslagen naar een koelwaterkanaal.3. Er kan ook een scheurtje in de cilinderkop zitten die een veel hogere druk creert in het koelsysteem en daarom de vloeistof er uit gooit.

Hoe start en rijdt de auto en hoe lang duurt het voor de motor warm is? Is er iets gerepareerd na de eerste keer met de oververhitting? Maar dit zou zomaar een heel prijzig iets kunnen worden , behalve als de thermostaat er verkeerd om in gemonteerd zit of (weer)defect is. Je zou eens kunnen proberen om de thermostaat er tijdelijk helemaal uit te laten. Indien er dan toch nog kokend water uitkomt zal het waarschijnlijk de cilinderkop of koppakking zijn waar wat aan mankeert.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CRX of stel zelf een nieuwe vraag.