Honda Cr-V: Remkrachtverdeling voor/achter

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 vitec

Mijn auto remt wel, maar ik voel de achterremmen niet bij het remmen. Als ik naar de remschijven vóór en achter kijk, dan zie ik duidelijk een verschil in de manier waarop ze slijten: vóór zijn ze normaal, achter zijn ze geroest aan de rand en onregelmatig afgesleten. De remblokken raken blijkbaar niet met even veel kracht de schijven. Weet iemand hier een oorzaak van, dan wel een oplossing voor? Bedankt alvast!

Hierbij twee foto's, ter verduidelijking: rechts-achter en rechts-voor

[url=http://postimg.org/image/wp08f0jph/][img]http://s18.postimg.org/wp08f0jph/Rechts_...[/img][/url]

[url=http://postimg.org/image/u8yf161mt/][img]http://s18.postimg.org/u8yf161mt/Rechts_...[/img][/url]

Superfer

Geplaatst door Superfer (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda CR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

beide remschijven zien er niet zo best uit, maar goed het gaat om de achterschijven!, gaan de remblokken niet te zwaar in het zadel, geleide pennen niet vast, weet niet of deze een remkrachtbegrenzer hebben? deze kan ook vast komen te zitten

Superfer (0), 10 jaar geleden

Hoi Jan,
Ze zien er inderdaad niet best uit, al zijn de voorste, in werkelijkheid, iets beter dan op de foto. De klauwen zijn gangbaar gemaakt, daarbij zijn de geleide pennen gesmeerd. Verder zijn er nieuwe blokken in gegaan, ik hoopte dat daarmee de verroeste rand weg zou slijten in het gebruik. Dat is echter niet gebeurt... ik zal jouw tip van de begrenzer onderzoeken, ik weet niet waar ik die kan vinden, nog hoe het werkt, maar ik ga er een studiepunt van maken :-)
Dank voor jouw snelle reactie!
Fernando

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CR-V of stel zelf een nieuwe vraag.