Honda Accord 2012: roetfilter

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: N22B1, Motorinhoud (cc): 2199, Vermogen (kw): 110

Mijn lampje vh roetfilter is aangegaan. (het icoon roetfilter met daarachter een uitroepteken).
Ik ga proberen zelf het filter te reinigen, maar ik heb 2 vraagjes;

1. Gaat het lampje bij goede werking van het filter uit zichzelf uit? of moet ik hiervoor altijd een garage passeren? (Mijn eenvoudig obd2 uitleeskastje geeft geen enkel foutcode.)

2. komt er op het dashboard een icoon als de auto in regeneratie gaat? ik heb deze wagen nu 25.000km en heb het geen enkele keer opgemerkt. Kan ik een regeneratie zelf uitlokken?

turbo6

Geplaatst door turbo6 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

turbo6 (0), 5 maanden geleden

ik ben bij een garage langsgegaan, deze heeft een regeneratie via software uitgevoerd, volgens de parameters was de roetfilter eigenlijk nauwelijks vervuild, het lampje gaat wel héél snel aan bij deze wagen. Na een 20 minuten de auto te laten genereren was het klaar, lampje ook uit. Probleem ligt eerder bij mijn rijstijl, te braaf blijkbaar. Wat meer de auto in de toeren rijden is de oplossing. Op 40 minuten tijd was ik weer met de honda op de baan. Een professionele reiniging van het roetfilter kost ongeveer 400 euro maar in mijn geval was dit niet nodig, een regeneratie was voldoende. In principe moet de auto tijdens het rijden uit zichzelf regenereren maar daarvoor moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan zoals voldoende temperatuur enz...waarschijnlijk werd aan deze voorwaarden nooit voldaan en heeft hij dus lang geen generatie uitgevoerd. Ik denk dat het komt omdat ik eigenlijk te dicht bij mn werk woon en dus de auto net niet warm genoeg wordt... Voorlopig is het dus allemaal weer OK.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.