Honda Accord 2010: 2din radioscherm stuurbediening werkt niet meer

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: R20A3, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 115

Beste honda liefhebbers,

Ik ben in het bezit van een prachtige honda accord uit 2010 elegance. Ik heb vanwege lange afstanden de ouderwetse CD radio laten vervangen voor een 2din 9 inch beeldscherm radio. Alleen sindsdien werkt mijn stuurbediening niet meer. Er zit een canbus kastje aan de radio maar naast de stroomkabel in de radio zitten er geen andere kabels aan elkaar vast. Ik heb geen idee hoe ik het moet regelen. De achteruitrijcamera doet het overins wel die erop aangesloten is.
Heeft iemand suggesties of hetzelfde probleem gehad? Uiteraard ga ik ervanuit dat het schermpje van aliexpress komt.

Met vriendelijke groet

Quintentwentenl

Geplaatst door Quintentwentenl (0) , lid sinds 9 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

alexiswoody (0), 9 maanden geleden

Hallo
Ik ben er nog niet uit, in het menu van de radio uit china (waar ze allemaal vandaan komen) kun je de auto instellen type en het jaar .
Dan ga je naar de steering wheel instelling voor inlezen knop ingedrukt houden op stuur en selecteer de button.
Nou ben er nog steeds niet uit veel uren eraan besteed de canbus in het menu kun je ander merk selecteren om het uitproberen .
Als je met een multimeter de draden vanaf het stuur meet moet je inpuls krijgen ,contact aan .
Bij mij niks te meten werd er hoerendol van .
Zekeringen gecontroleerd alles ok .
Ben naar een inbouw centrum in Almere geweest kwamen er ook niet uit .
Nu kreeg ik advies om een stuurwiel interface er tussen te zetten , https://www.audio4cars.nl/s.w.i.-univers... zo een dus .
Maar ik meet geen inpus vanuit het stuur dus dat lijkt weg gegooid geld dan .
Ben inmiddels gewent aan het bedienen op het scherm met de vinger ,maar het is een wereld wijd probleem met de honda .
Heb veel forums bezocht in de USA etc etc niemand had een oplossing en het inbouwcentrum in Almere denk je nou die hebben genoeg ervaring ermee , nee dus !
Denk zelf ander de orginele ermaar weer in .
Waar je jou radio gekocht heb moet je aan de verkoper om de verborgen menu code vragen .
Daar kun je veel instellingen doen
Sterkte met het uitdokteren .

    Ok.. vreemd toch? Je zou zeggen dat ze er wel wat op gevonden hebben, en zie dat geadverteerde advertenties met soortgelijke honda's wel stuurbediening hebben met een schermpje. Lijkt me niet helemaal pluis. Ik heb van de verkoper een kabelboom toegezonden gekregen en ga er maar vanuit als ik die aansluit met de radio en de overige stuurkabel dat er wel een oplossing gevonden moet worden. Inbouwstation waar ik ben geweest zeiden ze ook dat het met kabels moet kunnen werken dus ben benieuwd. Maar had meer de vraag of er andere mensen wel een idee hadden hoe het met de canbus werkt. Nog wat anders.. ik heb met frame erbij besteld alleen ik merk dat er enorm veel loze ruimte zit als de radio erin zit. Aan de bovenkant komt de frame los van zijn positie. De inbouwstation zei dat er 2 schroefjes aan de boven kant inmoeten maar hij kan niet vinden waar ze in het frame gemonteerd moeten worden... enig idee? - Quintentwentenl (0), 9 maanden geleden

alexiswoody (0), 9 maanden geleden

Als de canbus goed is ingesteld , dus merk cam dan instellingen auto selecteren Honda accord 8 2 liter in mijn geval .
en bij mij zit het frame goed vast twee boutjes 6mm in het frame dan komt het bakje met de klepjes ertegenaan gedrukt daar zit dus die twee boutjes;
Bakje zit vast met drukkers ,eerst de zijpanelen oplichten zit vast met drie parkers..
Onder strip boven dashbordkast zit er 1 parker die zijpaneel vast houd ,klep rondom pook omhoog zetten en lostrekken ,hieronder 2 stekkers stoelverwarming losklikken.
Als je dan kijkt zie je zitten de boutjes
grtz Alex

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.