Honda Accord: SRS kabelboom, SRS-unit en zij-airbags

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6i

Ik heb een goed interieur gevonden van hetzelfde type met twee voorstoelen met ieder een zij-airbag.

Ik heb een Accord 1999 1.6i LS en de stoelen met zij-airbag zijn van een Accord 2000 2.0i ES, graag wil ik deze stoelen in mijn auto plaatsen en de zij-airbags aansluiten op mijn SRS-unit.

Wanneer ik op mijn VIN nummer in de Honda EPC zoek, dan krijg ik een kabelboom te zien die connectoren heeft voor een zij-airbag inclusief zij-impact SRS sensoren. Wanneer ik echter in mijn auto een paar stijlen loshaal en de SRS-boom vanuit de SRS-unit volledig volg naar de SRS gordelspanner, dan vind ik geen zijtak halverwege naar een connector voor een zij-airbag en een connector voor een zij-impact SRS sensor. Dat betekent dat ik sowieso op de huidige kabel in mijn auto geen zij-airbags kan aansluiten.

Nu denk ik erover om de SRS kabelboom richting de stoelen uit de 2000 2.0i ES over te plaatsen in mijn auto inclusief de linker en recht zij-impactsensoren. De vraag is nu:
1). kan mijn SRS-unit 77960-S1A-G81-M1 wel de zij-airbags bedienen
2). blijft de SRS gordelspanner goed functioneren na vervangen van de SRS kabelboom
3). geeft mijn SRS-unit geen foutcode na vervangen van de kabelboom
4). kan mijn SRS-unit de zij-impactsensoren wel herkennen

Ik heb de SRS-unit partnr van de Accord 2000 2.0e ES niet hier bij de hand, maar ik vermoed dat deze ook afwijkt tov van mijn SRS-unit.

In eerste instantie was mijn idee om de boel te vervangen en vervolgens bij de dealer de SRS-unit eventueel te resetten indien een SRS dashboard led zou gaan branden. Echter heb ik mijn sterke twijfels of ik hier allemaal wel verstandig aan doe. Sowieso wordt geadviseerd om alleen nieuwe airbags te plaatsen, maar goed, dat wil ik wel op de koop toe nemen.

Any ideas?

MindfluX

Geplaatst door MindfluX (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

MindfluX (0), 13 jaar geleden

Nou ik ben vandaag de hele dag op de sloop geweest en ik heb autostoelen en achterbang eruit gehaald. ook heb ik de srs kabelboom vanaf het dashboard richting de stoelen er netjes uitgehaald inclusief de zij impactsensoren. Ik denk dat het lastig wordt om 123 compatible te maken met mijn srs unit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.