Honda Civic: stoelen civic 1.3

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Wie weet hoe ik de speling van de beide voorstoelen verhelpen, de speling zit aan de kant waar niet het ontgrendelings schuifmechanisme zit. Volgens mij zijn de rolletjes die in de rail zitten 2x versleten, het zijn volgens mij opgerolde veren. Of waar ik deze rolletjes kan krijgen.

met vriendelijke groet,

Henk sieben

henk sieben

Geplaatst door henk sieben (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Lj_Mouzer (0), 16 jaar geleden

Beste Henk

Ik heb dit probleem ook gehad.
Even je stoel eruit schroeven en kijken of de rollen er nog in zitten.
De rollen worden op hun positie gehouden door kogeltjes (zowel links als rechts van de rol) deze kogeltjes zijn 6mm in diameter en te koop bij iedere brommer specialist (duurde even voordat ik daar achter was :P )
Als je de rollen kwijt bent kun je ze het beste even op de sloop halen want volgens mij zijn deze niet los verkrijgbaar,
Succes

henk sieben (0), 16 jaar geleden

Beste Marius,

Bedankt voor je reactie, de rolletjes (opgerolde veren) heb ik nog maar hoeveel van deze kogeltjes zitten er dan per rol/rail.

met vr.gr.

Henk Sieben

Lj_Mouzer (0), 16 jaar geleden

Beste Henk

Volgens mij zitten er 4 rolletjes per stoel. dus 2 per rail (1 voor en 1 achter)
bij elke rol zitten er 2 kogeltjes (eentje links en eentje rechts van de rol)
Dus in een complete stoelslede zitten 8 kogeltjes. (4 per rail)
Om de kogeltjes erin te krijgen kan je het beste eerst gewoon de rollen erin doen en dan met een schroevendraaier en een hamer de kogeltjes erin tikken, lukt dat niet dan kan je ook gewoon je slede met een beetje kracht snel naar achter schuiven dan tik je ze er ook zo in.
Let wel op dat bij het erin doen van de kogeltjes je ze van bijde kanten moet doen omdat ze in het midden niet door kunnen rollen.
Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.