Honda CR-V 2007: Stuur komt niet terug

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Vermogen (kw): 110

De stuurbekrachtiging van de Cr-V werkte steeds minder. Het werd niet zwaarder maar het koste meer moeite om het stuur te draaien en terug draaien gaat niet vanzelf, moest echt met de hand. De EPS computer uitgelezen maar deze geeft geen enkele storing. Wat mij opvalt is, dat het stuur niet goed in de middenstand terug komt dus de auto blijft naar lins of rechts rijden.Op de snelweg moet ik constant met twee handen aan het stuur omdat deze in de middenstand voor een hand te zwaar gaat om even te corrigeren.nd hier ervaring mee?

D jan

Geplaatst door D jan , lid sinds 1 maand geleden

4 Reacties

Punt PRO, 1 maand geleden

Zet beide voorwielen van de grond en beweeg deze met de hand heen en weer . Als je links vof rechter kant geen verschil voelt neem dan een stuurkogel los . Neem b.v. de stuurstang bij de pedalen los ( aftekenen) om een verschil in bedieningskracht waar te nemen . Als keurmeester is dit een van te eisen waar de besturing aan moet voldoen . Zonder draaiende motor moet de besturing met de hand bij de wielen heen en weer bewogen kunnen worden .
Succes.

D jan, 1 maand geleden

Ben naar de garage terug geweest en deze heeft het knie stukje controleert en spring gecontroleerd.
Maar het stuurgedrag blijft het zelfde .
Ik ben geen elektrische stuur bekrachtiging gewend dus ik weet niet of dit normaal voor deze wagen is

Punt PRO, 1 maand geleden

Er zijn honda's die de electromotor in het stuurhuis verwerkt hebben . De motor heeft niet het eeuwige leven en gaat vaak stuk doordat er water naar binnen kan komen . Er staat een filmpje op youtube van weeler dealers met zo'n probleem.
Succes.

D jan, 4 weken geleden

Of ligt probleem misschien aan stuurbekrachtiging computer?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CR-V of stel zelf een nieuwe vraag.