Honda Cr-V: verschil in automaat van CRV van 2004 eerste 3 maanden en later.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 I vetec

ik heb een vraagje voor de honda crv kenners onder ons.
ik heb een crv van januari 2004 AUTOMAAT.volgens de papieren mag ik 1200 kg max trekken.het eigengewicht van de auto is 1458 kg.
nu lees ik op div site's dat het eerste type van de crv ( 2004) een andere automaat heeft dan het iets latere type ( vanaf 6de maand 2004).
de crv zou dan ook gelijk 120 kg zwaarder zijn ??? maar mag dan wel volgens de papieren 1500 kg trekken ( ook automaat).

kan iemand me vertellen of dit zo is ??
als dit zo is kan ik dan evt een extra bakkoeler op de automaat zetten of bijplaatsen om toch ( naar keuring rdw natuurlijk) toch 1500 kg kan gaan trekken zonder dat de bak te heet wordt???

ik hoop dat iemand me kan helpen, zodat we een iets grotere caravan achter onze crv kunnen hangen.

kreidlerfan

Geplaatst door kreidlerfan (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda CR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

Als het type auto verandert is het niet abnormaal dat het trekgewicht ook wijzigt, ondanks "dezelfde motor en bak".Het trekgewicht is van nog veel meer factoren afhankelijk. Denk hierbij aan een gewijzigd remsysteem (meer/minder remvermogen), andere bevestiging van een trekhaak en/of sterkere achterkant van de auto.Ook de totale (eind)overbrenging alsook een iets ander verloop van het motorkoppel kan van invloed zijn.
Ik hoop dat je er wat mee aankan.
M.V.G.

Pivavar (45), 12 jaar geleden

CR-V tot modeljaar 2007 (RD1, RD8) in automaatversie is altijd max. 1200 kg. Is ook nog een 4-traps automaat. Pas het huidige type (RE5) mag 1500 kg trekken in AT-uitvoering (5-traps).

kreidlerfan (0), 11 jaar geleden

Dag heren,

Sorry voor de late reactie,maar ik heb de crv verkocht.
Ben nu in het bezit van een civic 2008.

Nogmaals bedankt voor jullie moeite

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CR-V of stel zelf een nieuwe vraag.