Hyundai Atos: 1e stand van de aanjager doet niets

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

Hallo,

Weet iemand waar de voorschakelweerstanden zitten van de Atos, kan ik daar een beetje makkelijk bijkomen of moet ik het halve dashboard slopen.
De 1e stand van de aanjager doet nl. niets, de 2e en 3e stand doen het wel.

Paulus8622

Geplaatst door Paulus8622 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Relf Jansen (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi,

Zelfde probleem gehad, als je een keer hard genoeg op het dashboard slaat doet ie het wel. Dit is natuurlijk geen oplossing. Het probleem zit ook niet in de voorschakelweerstanden. Echter deze zijn wel makkelijk te meten.
Ze zitten onder het dashboard/ middenconsole. aan de linkerzijde. Hier zit een stekkertje welke erop gestoken zit. Stekker verwijderen dan kun je bij een kruis schroef/ losdraaien en voorschakelweerstanden uitnemen.
Probleem zit in de kachelmotor zelf, deze zit op een ongunstige plaats, hierdoor verzamelt vuil op de collector. Oplossing is goed schoonmaken, ofwel de kachelmotor wisselen

succes

Relf

Paulus8622 (0), 17 jaar geleden

Relf,

Bedankt voor je reaktie, ik heb even gekeken onder het dashboard en vond daar de weerstanden.
Toen ik ze eruit had gehaald bleek er toch 1 van de drie helemaal doorgebrand te zijn, ik heb inmiddels een nieuw weerstandblok besteld dus dan zal het binnenkort wel goedkomen.

Groet,

Paul.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.