Hyundai Terracan: 2,9 crdi, motor houdt in /stopt tijdens het rijden.

Bouwjaar: 2002

Deze klant heeft de klacht dat de motor er tijdens het rijden zo nu en dan mee stopt, als je dan de gas loslaat en weer opnieuw gas geeft dan is het probleem weer opgelost? Tijdens deze storing brandt ook het lampje van engine check, heb de auto nog niet in de garage dus nog geen storingscodes uitgelezen.Kent iemand dit probleem?
b.v.d Pieter

p.k.8330

Geplaatst door p.k.8330 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Terracan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zal waarschijnlijk de aps-sensor zijn (gaspedaalstandsensor), voor alle zekerheid toch eerst even laten uitlezen.

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi Pieter, ik heb vorige week een proefrit gemaakt met zo`n auto en toen heb ik gemerkt, als je tijdens gas geven de rem intrapt dan krijg je precies hetzelfde probleem als wat jij aangeeft, misschien weet Wim hoe dat kan?, maar ik was zelf unt denken aan een remlichtschakelaar die tijdens rijden misschien contact maakt........tis maar een idee!!

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat komt omdat de remlichtschakelaar aan de motor-ecu ligt. Oa. voor het uitschakelen van de cruise control maar ook omdat men tijdens het remmen geen gas zou kunnen geven.Moest dit contact blijven aanliggen zouden de remlichten blijven branden.
Er is ook wel een modificatie geweest van de hogedrukpomp, deze pomp geeft ijzervijlsel af in het common-rail systeem.

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Zou dus in principe een optie kunnen zijn!!!

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zou kunnen, natuurlijk volgens de foutcodes die er in zitten.

p.k.8330 (0) PRO, 18 jaar geleden

we hebben het storingsgeheugen uitgelezen en hebben ontdekt dat er een van de twee remschakelaars blijft hangen, de nieuwe is besteld en we hopen dat het probleem dan opgelost is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Terracan of stel zelf een nieuwe vraag.