Hyundai Excel: Aanhaalmoment bouten stabilisatorstang

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Goedemorgen,

We hebben ontdekt dat bij de Excel van onze zoon een bout in de stabilisatorstang achter is afgebroken (zit net achter de achteras en wat hoger). Weet iemand het aanhaalmoment waarmee deze bout vast moet worden gezet? Betreft de bout die het horizontale deel van de stang verbindt met het uiteinde dat richting wiel loopt.

alvast bedankt,
Peter

Peter Schouten

Geplaatst door Peter Schouten (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Excel? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 15 jaar geleden

Kun je op dit plaatje aangeven welke bout?



[url=http://imageshack.us][img]http://img518.imageshack.us/img518/7302/...[/img][/url]

Peter Schouten (0), 15 jaar geleden

Hallo Hans,

Nee, dit lijkt wel een andere constructie dan bij de wagen van m'n zoon. Daar zijn nog twee stabilisatorstanguiteinden en het gaat om de bout tussen horizontale stang en uiteinde. Zal proberen er een foto van te maken vanmiddag als ik weer thuis ben. In elk geval bedankt voor je reactie.

Ik heb even op de RDW-site gekeken, 't is een auto uit '96 en niet uit '93 zoals ik in eerste instantie dacht. Misschien hebben ze in die tussentijd de achterasconstructie gewijzigd?

mvrgr,
Peter

Hans4040 (330) PRO, 15 jaar geleden

oke, peter.
Van 1996 heb ik geen plaatje, dus wacht ik op de foto.

mvg,
Hans,

ephy (0) PRO, 15 jaar geleden

hier heb je het juiste plaatje.
[img]http://usera.imagecave.com/ephy/X55-006A...[/img]

het slechte nieuws is dat je deze niet op moment vast moet zetten maar gewoon moet kijken hoe je de rubbers op spanning draait. (tip kijk ff aan de andere kant en meet het desnoods ff op)

Peter Schouten (0), 15 jaar geleden

Goedemorgen Ephy,

Dit is inderdaad wat ik onder de auto van m'n zoon aantref. De andere kant is nog wel heel, dus ik denk dat het zo wel gaat lukken. Bedankt voor de informatie.

En Hans, ook jij bedankt voor je reactie.

mvrgr
Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Excel of stel zelf een nieuwe vraag.