Hyundai Accent: ABS lampje

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Sinds een paar dagen heb ik een probleem met mijn ABS, het lampje gaat geregeld branden. Er zit totaal geen "ritme" in, de ene dag is het na 10 meter en de andere dag gewoon niet. Er staat momenteel 70.000 km op de teller. Nu heb ik contact gehad met de dealer en die zegt dat door roest een tandkrans gebroken kan zijn of een sensor stuk is. roest lijkt mij niet echt aan de orde bij een auto van deze leeftijd en een sensor is stuk of niet stuk (lijkt mij). Zou vervuiling van 1 van de kranzen of sensoren een oorzaak kunnen zijn? zo ja, waarmee kan ik dat het beste schoonmaken? de problemen zijn na de afgelopen winter periode begonnen en de strooiwagens waren hier wel erg fanatiek, ook staat mijn auto geregeld in niet zulke personen auto vriendelijke omgevingen (zand e.d).

M.v.g,

Jel

jel

Geplaatst door jel (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Accent? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wim12199 (0) PRO, 14 jaar geleden

Het kan van alles zijn. Eerst laten uitlezen, dan weet je waar te zoeken. Volgens mij is deze wagen zelfs nog onder Hyundai-waarborg.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Inderdaad. 5 jaar garantie, dus is het een probleem voor de dealer.

jel (0), 14 jaar geleden

Heb vanmiddag de boel uit laten lezen, rechts achter is er een sensor stuk. helaas 2 maanden nadat de garantie verlopen is. Garantie is 3 jaar, je zal het altijd zien! morgen hoor ik hoe "netjes" de dealer is met dit geval, hou jullie op de hoogte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Accent of stel zelf een nieuwe vraag.