Hyundai Getz: ABS lampje brandt, maar ABS werkt niet

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: D3EA

Hallo allen,

Alweer het volgende probleem met mijn Getz. Het ABS lampje blijft branden tijdens het rijden en de ABS werkt ook niet. Direct na het starten van de auto begint het lampje te branden. Hierdoor heb ik ook niet kunnen testen of de ABS werkt als het lampje uitstaat want het staat constant aan. De auto is via de OBD uitgelezen, niet bij de dealer overigens. Hierbij zijn echter geen foutmeldingen naar boven gekomen.

Het is al een paar weken aan de gang en aangezien het slechte weer dichterbij komt, wil ik voor de sneeuw nog veilig de winter in. Ik ben ook van plan om zaterdag naar Duitsland te gaan, maar zonder ABS gaat dat niet.

Alle schijven en blokken zijn vorige week vervangen voor nieuwe exemplaren, maar hier ligt het niet aan want daarvoor brandde het lampje ook al. Onder de motorkap heb ik bij de 2 zekeringen gekeken en die lijken in orde te zijn. Heb ze nog even omgedraaid maar het probleem moet ergens anders liggen.

Is er iemand die weet wat het zou kunnen zijn of weet er iemand waar ik de ABS sensoren kan vinden om ze te laten controleren? Ik kan helaas niet zien waar de ABS sensoren zitten.

Hoor graag de oplossing, of iets wat me op de goede richting wijst.

Grt. Slaven


Toevoeging: alle bandenmaten zijn hetzelfde, ik wil beginnen met het controleren van de ABS sensors, alleen weet ik niet waar deze zitten

Getzsport05

Geplaatst door Getzsport05 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Getz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Tja, hoe (of liever met wat) is de auto uitgelezen? Als dat met een of ander algemeen scannertje was dat alleen de motor ziet?
Uit laten lezen bij de dealer, dan weet je meer.

Getzsport05 (0), 12 jaar geleden

De auto was niet bij de dealer uitgelezen, maar ik kom er net wel vandaan. Daar zeiden ze dat de ABS sensor rechts voor defect is. Op de factuur die ik heb gekregen staat er Speed sensor defect RV, is dat hetzelfde, of in andere woorden als de ABS sensor?

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Speed sensor of (Wiel) Snelheids sensor geeft exact weer wat dit beestje doet - het meten van snelheid.
De betekenis van ABS sensor is "een sensor aangesloten op het ABS", maar dat kan veel meer zijn als wielsnelheid, bijvoorbeeld remdruk.

Exacte code en/of foutomschrijving zou nog iets meer kunnen vertellen.
Nu weet je alleen welk wiel, niet of het de sensor, de bedrading of de abs-computer is.
Gezien het gedrag van het lampje, weet je wel dat het niet om de signalen van dat wiel gaat of de bandomtrek, anders zou het lampje pas aangaan tijdens het rijden en bij jou brandt ie vanaf starten. Dus zoek je naar een open verbinding (stekker, draadbreuk), kortsluiting of defecte sensor.
Waarom niet gelijk de dealer dat laten doen?

Getzsport05 (0), 12 jaar geleden

Ik schrok van de prijs voor enkel de sensor. Op de factuur staat dat het om een Speek sensor gaat, maar is dit een ander woord voor ABS sensor of is het wat anders? De dealer heeft de auto uitgelezen en geconstateerd dat deze sensor defect is. Mij is niet verteld welke foutcode naar boven is gekomen.

Het enige wat dus op mijn factuur staat is Speed sensor defect en de rpijs van 300,47 als ik het goed zeg(de prijs dan). Ik heb een ''ABS''sensor gevonden die origineel van Hyundai is, maar dat betaal ik 1/3 voor. Hier gaat het om een ABS sensor maar de dealer schreef op de factuur dat het de Speed sensor is.

Ik ben huiverig, zoals elk ander, met het uitgeven van onderdelen en meestal regel ik ze zelf wel, als ik maar weet welk onderdeel het is. Dat is dus de reden dat ik het de dealer nog niet heb laten doen. Dat doe ik pas als er geen andere mogelijkheden zijn, maar voor nu zijn die er wel.

Het belangrijkste voor mij is of de ABS en de Speed sensor hetzelfde betekenen. Met logisch denken zou de Speed sensor enkel de snelheid meten, maar dit gaan gewoon goed want de teller doet het gewoon. Het zit hem echt in de ABS, en daarom vraag ik me af of ze niet de ABS bedoelen wanneer ze het over de Speed sensor hebben.

Iemand die daar antwoord op kan geven?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Getz of stel zelf een nieuwe vraag.