Hyundai Getz: Kloppend geluid

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Dag Vrienden,

Ik heb nog steeds mijn Getz uit 2008. 52000km gelopen.
sinds enige weken hoor ik een rammel, bonkje onder de kap vandaan komen. Lijkt net of het blok ergens tegenaan komt. Bij garage geweest en die vertelde dat het wel eens de dynamo kan zijn. Nu heb ik zelf de v snaar los gehad. De dynamo en waterpomp stonden dus stil maar het bonkje bleef. die zijn het dus niet. Onder de wagen heb ik gelegen en de uitlaat komt ook nergens tegenaan. Het geluid lijkt ergens achter het blok vandaan te komen.
Heeft iemand wellicht een idee dat ik zelf kan onderzoeken voor ik de wagen naar de dealer breng?
Wel nieuw gekocht maar 3 jaar garantie en dat is nu dus om. Maar bij ernstige zaken wil ik toch nog aanspraak maken op technische levensduur en een blok mach niet na 3.5 jaar en 52000km stuk gaan. als dat het is tenminste.

Dus de vraag nogmaals of iemand een ander idee heeft.

Zelf dacht ik ook nog aan ophanging, o.i.d.

Dank en groet Freek Dekker

Freek Dekker

Geplaatst door Freek Dekker (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Getz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Freek Dekker (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Ik denk het probleem gevonden te hebben.

Ik heb ergens in dit forum gelezen dat juist de 1.1 motoren last kunnen hebben van een losse krukasbout. Ik nog eens langs een andere Hyundai garage gereden en laat die man nu ook over een krukasbout beginnen. Dus ik heb wiel en kap eraf gehaald en luchtsleutel op de krukasbout gezet. Deze kwam na een klein pufje al los. Denk hem ook met de hand los had kunnen draaien. Maar goed, goede klodder lock-tide erop en een veerring er maar tussen gezet en weer vastgezet met een luchtsleutel. Alle riemen er weer op en klaar. Geen rammel meer. Gelijk maar mijn winterbandjes erop en splinter kan weer door de winter.
Dus sluiten maar weer.

Dank en groet,

Freek

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Getz of stel zelf een nieuwe vraag.