Hyundai Lantra: accu is steeds leeg.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6

hallo,
wij hebben sinds juni een hyundai lantra. toen we hem kochten is er een nieuwe accu ingegaan.
Nu is het probleem dat ik al 3 keer met een lege accu heb gestaan.
1ste keer dat hij met startkabels aan de praat was geraakt heb ik een week kunnen rijden. toen weer leeg. ANWB erbij weer opgeladen 2 dagen later weer leeg. weer met startkabels aan de gang dan doet hij het weer.
op de een of andere manier ttrekt iets de accu leeg, maar wat??? er blijven geen lampjes branden ofzo dat heeft de man van de ANWB ook al nagekeken. Wie heeft er een idee wat het zou kunnen wezen???

hend1265

Geplaatst door hend1265 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Lantra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Kofferverlichting ? Binnenverlichting die soms aanblijft ? Radio ? Telefoon in de auto ? alarminstallatie ? Diode in dynamo stuk ?
Laat even meten of er (veel) stroom gebruikt wordt als de auto stilstaat. Door 1 voor 1 iets af te koppelen moet de oorzaak te achterhalen zijn.

Gr.

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik had laatst ook zo'n geval daar bijval ondekte ik dat de elektrische antenne het probleem veroorzaakte. Als deze er bij jou ook op zit laat die maar eens controleren.

Hans

hend1265 (0), 16 jaar geleden

[quote=Hans4037]Ik had laatst ook zo'n geval daar bijval ondekte ik dat de elektrische antenne het probleem veroorzaakte. Als deze er bij jou ook op zit laat die maar eens controleren.

Hans[/quote]
hoi,
nee wij hebben er niks op of in zitten wat stroom verbruikt als hij stil staat en een gewoonen uitschuif anntene
gewoon een simple auto.

mvg wendy hendriks

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat er eerst gemeten moet worden, is of de accu wel geladen wordt. Bij stilstaande motor moet je over de accu polen de accuspanning meten, dit zal wsl iets boven de 12 volt zijn. Bij een draaiende motor moet je over de accu polen een spanning meten van 13.8 tot 14.4 volt. Controleer ook de draden naar de dynamo op draadbreuk en kijk of alles goed vast zit, ook de klemmen op de accu polen.

Als je geen gebruikers hebt, zijn er nog 2 mogelijkheden: de accu is zelf verrot (al lijkt me dat niet waarschijnlijk) of het gaat via de dynamo (niet altijd, hangt er van af in welke stand de dynamo staat). Als je de klemmen van de accu (eerst de -, dan de + pool) los haalt, dan zou de accu niet leger kunnen worden.

Sjaak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Lantra of stel zelf een nieuwe vraag.