Hyundai ATOS-PRIME: afmeting vriesplug

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: G4HC, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 40

Beste mensen,
Na lange tijd heb ik een koelwaterlek gevonden. Het is de vriesplug boven het oliefilter/tussen uitlaatspruitstuk.
Er was niet bij te komen, maar na verwijdering luchtfilter en alle plastic die daaronder hangt en het hitteschild en het onderste rooster kon ik erbij. Losgetikt aan 1 kant en toen 2 uur liggen wroeten met tangetjes.. maar hij is eruit.

Weet iemand de exacte diameter van zo'n plug ? Of welke maat ik moet kopen ?

mvg henry groenveld haggroenveld@gmail.com

henrygroenveld

Geplaatst door henrygroenveld (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (315) PRO, 8 jaar geleden

Heb je geen schuifmaat..?

Hans4040 (315) PRO, 8 jaar geleden

henrygroenveld meld via de mail:

Ik heb wel een schuifmat, maar door het "geweld"is de plug misvormd. Bij het gat kom ik op 27,6 mm, maar de schuifmaat past er niet lekker in. Bovendien kom ik deze maat niet tegen als ik zoek op vriesdop. mvg Henry Groenveld, Halsteren bij Bergen op Zoom,maar geboren in Menaem

Highway (135) PRO, 8 jaar geleden

dealer

Punt (35) PRO, 8 jaar geleden

Reken er op dat de maat van die dop 0,4 mm groter is dan het gat waar deze in moet .

Doe er bij montage een ruim passen dop in van je doppendoos . Het geheel recht houden en met een kilo hamer naar binnen gemept .

Zorg dat het gat in de motor door je bezigheden niet beschadigd is . Glad afwerken die omtrek en een beetje vet voor de smering.

Ik lees wel eens over kit gebruik maar als die dop er onbeschadigd in zit en vooral NIET op de rand slaan is kitten niet nodig !!

Succes met de klus.

kaleido 1 (1660) PRO, 8 jaar geleden

Loctite voor cilindrische afdichting werkt prima , vooral als er wat put corrosie aanwezig is.
Sla hem niet te ver naar binnen , dan ligt hij in het motorblok , kan niet zo veel kwaad , maar dan moet je er nog 1 halen.

henrygroenveld (0), 8 jaar geleden

OK mensen, dank voor alle info. Het wachten is nu op de plug. Daarna hoor je hoe het is afgelopen.

wim12199 (0) PRO, 8 jaar geleden

Wij stoppen deze eerst een nachtje in de diepvriezer, onmiddellijk dichtmiddel voor motors aanwrijven en er in kloppen met een potsleutel die er net in past, hij gaat er zo
gemakkelijk in, anders ongetwijfeld problemen. Groeten.

henrygroenveld (0), 8 jaar geleden

Beste mensen, het lijkt gelukt te zijn.
Vandaag 5 pluggen binnen gekregen (18 euro, het ging per 5, dus opmerkingen als.. kosten een kwartje zijn onzin). Plug gevuld met een beetje siliconenkit en daar een 50 cent munt ingeplakt. Ik kon namelijk niet loodrecht intikken.Ik moest tussen het uitlaatspruitstuk door. Plug ingesmeerd met een beetje rode vloeibare pakking en voorzichtig op de opening "geplakt".
Toen bespoten met freeze spray en met twee in elkaar geschoven pijpsleutels begonnen te tikken.De 50 cent munt ving de klappen op en verdeelde de (schuine)krachten over de plug.
Bij de 5e of 6e poging (plug gevallen, schoongemaakt enz.) zat hij erin. Het oogt een klein beetje scheef, maar ik zie geen lek. Ik ben als amateur auto-klusser trots op mezelf.
Bedankt voor al jullie raadgevingen.
met vriendelijke groet, henry groenveld

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.