Hyundai Atos: Moterlampje gaat random aan en houdt iets in. Please help!

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1100

Mijn Atos rijdt perfect maar wanneer ik normaal rijd, in alle versnellingen en in alle snelheden valt een fractie van een seconde de motor uit en gaat het motormanagement lampje enkele seconden branden, door de voorwaardse snelheid pikt hij weer meteen op, bij stationair lopen valt af en toe de motor uit waarna hij opnieuw gestart moet worden, dit doet hij dan ook meteen. Geen sleutellampje, alle toerentallen, alle temperaturen en alle snelheden. Het gebeurt random, soms een half uur niet dan meerdere keren in 10 minuten. Hij schrijft ook geen fout weg, de Hyundai garage kon het niet vinden. Please help.

MaxFun

Geplaatst door MaxFun (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 8 jaar geleden

Indien het motorlampje brand is er ook een storing uit te lezen. Lijkt mij dan ook sterk dat de dealer niets kan vinden.
Heeft de dealer voldoende tijd gehad een diagnose te kunnen stellen ?

Gr. paul

MaxFun (0), 8 jaar geleden

Heeft er 41/2 uur gestaan hebben alles uitgelezen, ikzelf ook, fout wordt niet in de ECU geschreven, lampje is ook maar enkele, hooguit 2 seconden, tijd aan.

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Gaan er nog andere lampjes branden dan het motorlampje? Zoals accu, oliedruk, abs, etc.?

Gezien het onmiddellijk weer uitgaan van de foutlamp (wat wettelijk verboden is als er een fout is geconstateerd) denk ik aan een onderbreking in de voeding van de computer.

Is de tijd dat het lampje brandt gelijk aan de tijd dat het lampje brandt nadat de motor aanslaat bij het starten?

MaxFun (0), 8 jaar geleden

Alleen het motorlampje gaat branden. De tijd is korter dan bij aanslaan motor, zeker als de auto in beweging is. Natuurlijk als de auto stationair afslaat gaan de gebruikelijke lampjes wel branden. Op heenweg garage 3 maal het lampje gehad en inhouden, gisteren met het ophalen en 2 vervolgritten niet één keer (ongeveer 17 km).

robert1jan (0), 8 jaar geleden

beste max fun Aangaande leeftijd auto zou best eens kunnen slechte aarde of slecht kontakt van plug op de computer.ijk vooral aardpunt motor op chassis.Het beste is alle aardpunten losmaken en schoonmaken en deze weer monteren.Dan weer kijken of het over is .Voor dat je de stekker van computer los maakt even accu loskoppelen.
succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.