Hyundai Terracan: Afslaan tijdens het rijden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TD

Hallo,

Ik heb meerdere problemen met de Terracan het is een 2.5 CRDi. Het eerste probleem is het slecht aanslaan van de ( koude) motor.
Volgens mij zijn de gloeispiralen wel goed, want als ik 1 van de 2 gloeirelais lostrek, dan gaat er gloei lampje op het dashboard knipperen.
Een ander probleem is dat de motor wel eens uitvalt tijdens het rijden. Meestal gaat dit gepaard dat de toeren teller op het dashboard alle kanten uitslaat ( de motor loopt dan nog wel en valt daarna uit). Soms gaat het check lampje branden maar niet altijd. Met uitlezen geen fouten.
Een andere vraag is, zit er op dit type een elektronische remkracht verdeler op? Want in eerste instantie zat er geen relais van het ABS systeem in de houder (zit wel ABS in de auto), ik heb het relais omgewisseld van de remkracht verdeler. Nu ik de wagen op kontakt zet, dan licht het ABS lampje een paar seconde op en gaat daarna uit. Je hoort dan de ABS pomp ook even lopen. Dit lijkt mij ok.

Graag hoor ik reacties voor deze problemen.

Groeten,

Marcel van Anholt

MarcelvanAnholt

Geplaatst door MarcelvanAnholt (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Terracan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Uitvallen en dan een toerenteller die alle kanten op gaat lijkt mij de toerental-sensor (krukaspositie sensor).
Dat geeft inderdaad vaak geen foutcode.

MarcelvanAnholt (0), 13 jaar geleden

Het probleem zit waarschijnlijk in de dieselpomp

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Terracan of stel zelf een nieuwe vraag.