Hyundai Atos Spirit: Atos 2001 (16.000 km) Check engine krukassensor

Bouwjaar: 2001, Motorcode: 1.0

Hallo,mijn vrouw heeft van Oma een Atos Prime 2001 overgenomen met 16.000km Auto ziet eruit als nieuw ;) Nu moest mijn vrouw erg wennen aan schakelen en laat hem dan ook wel eens afslaan. Nu ging waarschijnlijk daardoor het check engine lampje aan maar qua rijden viel er niets te merken. De dealer heeft hem gereset na uitgelezen te hebben, krukassensor. Geen afwijkingen gevonden verder. Motortje loopt keurig rond, als nieuw. Nu paar dagen later brand check enginej weer. Alles loopt echter nog als nieuw. Opnieuw maar weer resetten of toch dieper graven? Kan er iets " versprongen" zijn door het laten afslaan bij wegrijden? Graag advies want om de paar weken resetten is ook niet handig.

Namens moeders alvast dank!

Robert Zaandam

Geplaatst door Robert Zaandam (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ix55 (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik zou dringend de distributieriem laten nakijken.

wim12199 (0) PRO, 10 jaar geleden

Krukasbout komt los!

Robert Zaandam (0), 10 jaar geleden

Dank voor de reacties. Ik zal maandag de dealer bellen en navragen. Distributie lijkt me vreemd met 16.000km op de teller. Krukasbout mogelijk los zal ik ook melden. Wat houd dat eigenlijk in? Stel dat dat het is, dure grap ? Of kwestie van vastzetten?

Oh ja. toen de dealer hem uitlas was het een " oude" melding volgens hem. De storing zelf kwam niet meer voor. Maar na de reset 1 dag goed geweest en toen was de storing er weer. Dus nu 2 x storingslampje maar beide gevallen reset en de diagnose gaf een "oude storing" aan.

Zoals gezegd: motor loopt voortreffelijk, houd totaal niet in. Alleen dat lampje brandt weer...

ix55 (0) PRO, 10 jaar geleden

Distributieriem slijt ook door de ouderdom. Krukasbout komt regelmatig voor bij de Getz, bij de Atos nog niet voorgehad, maar het zou ook wel kunnen uiteraard.
Krukassensors en nokkenassensors kunnen ook af en toe eens uitvallen, meestal bij warme motor.
Voor de Getz is er een "verbeterde" bout beschikbaar.

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Als tie airco heeft,zeker even naar de krukasbout laten kijken.

Robert Zaandam (0), 10 jaar geleden

Nope, geen airco. Zat niet in deze aanbieding ;)
Het plan is nu om in ieder geval de distributie SNAAR te laten vervangen ivm leeftijd, maar geen spanrollen of waterpomp. Met 16K op de teller eerst maar eens opnieuw inrijden ;)
Dat controleren van die krukasbout, kan dat in een moeite door? Ik neem dat die bout zichtbaar wordt als de kap van de distributie verwijdert is?
En waar zit die krukassensor eigenlijk, is die zichtbaar ? Motorruimte is gereinigd.
Ik hou jullie op de hoogte, in ieder geval al zeer bedankt voor het meedenken !

Robert

Robert Zaandam (0), 10 jaar geleden

Hallo, daar zijn we weer met een vervolg.

Allereerst: de foutmelding bleek NIET te gaan om krukassensor maar om NOKKENAS sensor. Monteur had zich " vergist", de code was van de nokkenas. Distributiesnaar is nu wel door Hyundai dealer vervangen. Zag er weliswaar als nieuw uit (zelfs de letters waren nog prima leesbaar na 16.000 km, net zozeer als de spanrollen, alles zag en voelde als nieuw (ik mocht meekijken in de werkplaats). Desondanks gezien de leeftijd (12 jaar) toch maar vervangen: geen risico.
Check engine lampje gereset maar komt na paar keer starten toch weer terug met melding over nokkenas sensor in de historie. Vermoeden is nu dat de sensor zelf defect is (komt vaker voor?).
Keuze is nu: sensor vervangen of niets van aantrekken. Ik dacht eerst maar te laten vervangen maar toen ik de prijs hoorde schrok ik wel. Ik dacht dat mijn Saab dure onderdelen had.... Wat mag zoeits kosten volgens jullie: nokkenassensor bij Hyundai Atos?

Allen super bedankt, top forum voor leken als ik !

Groet, Robert

Hans4040 (285) PRO, 10 jaar geleden

Beste;

Problemcar is bedoeld voor het oplossen van technische problemen aan/van uw auto.
Het plaatsen van reparatie- en/of onderdeelprijzen is daar geen onderdeel van.
De prijzen kunnen door omstandigheden dusdanig verschillen dat dit niet relevant is voor plaatsing op deze site.

mvg.
Moderator problemcar.

wim12199 (0) PRO, 10 jaar geleden

Er was evenwel een computer-update voor het probleem met de nokkenassensor, te verkrijgen dus bij een Hyundai-verdeler...
Groeten Wim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.