Hyundai Atos: Schakelt niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

De atos schakelt alleen maar in zij 1e, 3e, en 5e. Versnelling wil je hem in zijn R 2 of 4 schakelen dan moet je de pook omhoog trekken dan schakelt hij wel. Je hoort ook een bonkend geluid als je de pook niet omhoog houd. Wie weet hier een oplossing voor? Alvast bedankt

Rolexa

Geplaatst door Rolexa (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

limbra (605), 10 jaar geleden

[1]- Controleer de bevestiging van de schakel kabels onder je versnellingspook (onder je pookhoes , daar waar het schakel blok zit)
de nylon busjes in het oog van de kabels willen nog weleens slijten / breken, waardoor de afstelling ontregeld wordt,
of het schakelblok zelf heeft teveel speling op de scharnier punten , vaak veroorzaakt door tijdens het rijden de hand op de versnellingspook te laten rusten.

[2]- 2de mogelijke oorzaak kan zijn dat 1 van de 2 schakelkabels opgerekt is waardoor de afstelling ontregeld is ,
(aangezien alleen de "onderste" versnellingen (2 - 4 - R) dit probleem hebben ) .

Controleer tevens de bevestiging van de schakelkabels op de versnellingsbak - Speling / slijtage etc . .

** de Atos heeft 2 schakelkabels (1 rode + 1 blauwe of zwarte) die (indien nodig) alleen als set van 2 te vervangen zijn .

succes .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.