Hyundai Atos Spirit: Buurvrouw heeft koelvloeistof bij de motorolie in de motor gegoo

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1 16v

Hallo,

Mijn buurvrouw is lekker handig geweest door koelvloeistof bij de olie te gooien. Ze had het gedaan en schrok ervan wat ze deed. Ze is direct naar mij toegelopen om te vragen of ze er nu mee naar de garage kon rijden. Het was een flinke scheut zei ze en heb haar verteld dat ze hier beter niet mee kon gaan rijden. Ze heeft er dus ook niet mee gestart nadat het gebeurt was. Ik bood aan dat als ze even een nieuw oliefilter en olie zou halen ik het wel wilde vervangen. Zo gezegd, zo gedaan maar aangezien ikzelf niets op internet kan vinden en hem toch wel een beetje begin te knijpen wil ik graag weten of ik wel juist gehandeld heb. Morgen vertrekt ze namelijk naar Frankrijk voor een vakantie..

Alvast bedankt voor uw reactie!

Rocker77

Geplaatst door Rocker77 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ix55 (0) PRO, 10 jaar geleden

Indien de motor niet gestart is en je het carter lang genoeg hebt laten uitlekken, het filter daarna vervangen en nieuwe olie er op zal er volgens mij verder niets aan de hand zijn.
Mocht ik verkeerd zijn zal er wel reactie op mijn antwoord komen, maar ik ben er tamelijk gerust in.

Rocker77 (0), 10 jaar geleden

Nee, dat lijkt mij ook inderdaad. Als ze terugkomt is het misschien nog wel verstandig om het nog een keer te verversen.

Bedankt voor uw antwoord ;)

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Je hebt goed gehandeld, je moet geen problemen verwachten

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Wat er aan koelvloeistof nog is blijven zitten , verdampt wel en verdwijnt via de carterventilatie als de motor lekker warm wordt.
Wens je buurvrouw maar een prettige vakantie.

Rocker77 (0), 10 jaar geleden

Allen bedankt voor jullie antwoorden en geruststellingen.

Wat mij betreft opgelost :)

Rocker77 (0), 10 jaar geleden

Inmiddels weer terug van vakantie en hij heeft het prima gedaan zeiden met als een Texel`s bierpakket :P

Rocker77 (0), 10 jaar geleden

#slotje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.