Hyundai Atos: Atos gekocht en nu benzineverbruik proberen uit te vogelen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0I

Hallo allemaal,

Begin oktober heb ik een aantal vragen hier neergezet omdat we aan het rondkijken waren voor een Atos.
Inmiddels hebben we er eentje gevonden met slechts 82d+ km op de teller uit november '98 die én een achterruitenwisser én een lade onder de bijrijdersstoel heeft.

Het is het model zonder hoedenplank maar tot mijn verbazing komt daar totaal geen overlast geluid vandaan en is voor de "verkeerd denkenden" meteen zichtbaar dat er geen waarde in de kofferbak ligt; alleen een kratje met o.a boodschappentassen en een EHBO doos etc, geen grote waarde dus.

Ik ben er erg mee in m'n sas en m'n monteur vroeg zich af hoe ik dit heb kunnen kopen voor de prijs die we er voor betaald hebben.
De verkoper haalde de kosten voor een nieuwe distributieriem eraf omdat niet bekend was wanneer die voor het laatst vervangen was en deze zal dus samen met de spanrol nog deze maand vervangen gaan worden waardoor de aankoopprijs op € x- kwam.
Ok, na de eerste wasbeurt waren er over beiden kanten wel kleine krasjes te zien maar ons gaat het vooral om het motorische deel en het kleiner en lichter in kg en hopelijk zuiniger rijden.

Nu weet ik, na wat onderzoek op kenteken door iemand, het een en ander over deze auto w.o dus dat deze ook een tijd heeft stilgestaan.
Toen wij na aankoop thuis de auto hebben afgetankt en er na 29lt echt geen druppel meer bijpaste gaf de meter tóch aan dat hij niet helemaal vol was.
Mogelijk dacht een kennis, dat dit komt door het langere stilstaan en zal na enkele tankbeurten de meter weer wel naar "vol" gaan.

Ik heb iig het tankbriefje van deze 1e tankbeurt bewaard om eens te gaan kijken hoeveel we gebruiken tijdens ons meest gemiddelde stadsritten naar en van werk en boodschappen.
Er is 1x een snelweg retour van ca 50km gedaan en verder echt alleen naar en van werk binnen de bebouwde kom waar dus ca max 50km gereden wordt.
Ik schakel wel redelijk vlot over en zit dan dus ook zo in z'n 4 en bij stabiel 50/60km/u soms ook al wel in 5.
Tot op heden staat de teller op 325km en is de wijzer nu op ongeveer net onder een kwart aangekomen... Indien ik de 400 ga halen is het dus volgens mij niet de duurste auto met voornamelijk stadsrijden maar ook niet mega voordelig.

Als opgave op de rdw site bijv. staat bij stadsrijden gemiddeld 8lt/100km en gecombineerd 6.30lt/100km

Hoe doen jullie het met gemiddeld alleen stadsrijden ?

Ik heb een foto toegevoegd van onze Atos nadat ik net "windkapjes" aan de voorramen en andere wieldoppen had geplaatst.

[url=http://postimage.org/image/7t6u3ivrz/][img]http://s11.postimage.org/7t6u3ivrz/10_Wi...[/img][/url]

Darcy

Geplaatst door Darcy (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Ziet er vanuit apeldoorn niet verkeerd uit , is natuurlijk een redelijke afstand ha ha.
fabrieksopgave is altijd vrij rooskleurig.
Zorg dat de motor in een technisch goede conditie is , tank vol , rijden , tank weer vol , en dan kilometers delen door de liters en je weet het.
Benzinemeter is een indicatie , wijken wel bij meerdere auto s af.
Veel plezier met je Atos

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

Darcy,
problemcar richt zich op het samen oplossen van technische problemen.
Echter om eigenschappen van auto`s te bespreken, moet je niet op problemcar zijn; daar zijn andere sites voor, zoals www.autozine.nl en www.autoweek.nl

veel plezier met de Atos.

Moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.