Hyundai Excel: Auto slaat soms af op helling en start niet meer

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

De laatste tijd heeft de auto problemen met inhouden / stotteren. De bougies / bobine / bougiekabels zijn vervangen. Uiteindelijk bleken het de bougiekabels te zijn.

Nu komt het nog wel eens voor dat de auto eventjes stottert rond de 50 km/u. Wat echter een groter probleem is, is dat de auto, wanneer deze stilstaat en dus stationair draait terwijl ik me op een helling (zowel omhoog als naar beneden) bevindt, de auto soms afslaat. Enkele keren daarvoor kon ik de auto na een aantal pogingen weer starten, maar gisteren lukte dat dus niet meer (auto verzopen?). Grote rij auto's achter me, dus maar even de kant in geduwd. Na ongeveer 20 minuten en af en toe tussendoor proberen te starten, lukte het weer om de auto te starten. Na thuisgekomen te zijn nogmaals getest of de auto direct startte. Dat ging goed.

De tank zat overigens vol en de accu is vorig jaar vervangen.

Een aantal dagen geleden gebeurde het ook dat ik de auto wilde starten, maar de sleutel niet lang genoeg omdraaide, waardoor de motor niet aansloeg. Dit gebeurt mij wel vaker, omdat ik gewend ben dat de motor heel snel aanslaat. Bij een 2e of 3e keer starten lukt het dan wel weer. Ditmaal wilde de auto echter niet starten. Ook weer na een tijdje (half uurtje) lukte het pas weer om de auto te starten. Na thuiskomst ook getest of de auto direct startte. Dat ging goed.

Ik heb hier en daar wat gelezen over een krukassensor. Wie kan me op weg helpen?

unopablo

Geplaatst door unopablo (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Excel? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Krusaspositie- (toerental) sensor is ook het 1e wat bij mij opkomt.
Maar soms blijkt het de nokkenas-sensor, brandstofpomp(relais), bobine of de computer te zijn. De laatste komt gelukkig erg weinig voor.

Als de motor niet wil aanslaan:
Brandt het motorlampje met contact aan?
Hoor je de brandstofpomp lopen? (eventueel tijdens starten)

unopablo (0), 12 jaar geleden

Excuus voor de late reactie, maar volgens mij ik hoor de brandstofpomp wel lopen. Met contact aan zie ik geen motorlampje. Gisteren naar werk en thuisgekomen zonder problemen. Wilde 's avonds weer weg, maar wilde toen niet meer starten. Ik ga nu maar de garage bellen, want wil niet nog een keer stilstaan onderweg.

unopablo (0), 12 jaar geleden

Auto is bij garage uitgelezen en blijkt inderdaad dat de krukaspositiesensor verkeerde waarden doorgeeft. Deze gaat nu worden vervangen. Kosten: € 200,37.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Excel of stel zelf een nieuwe vraag.