Hyundai Excel: asbaklampje

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 gs

hoi iedereen,

het volgende is er aan de hand. mijn lampje is stuk gegaan die bij de asbak zit en die wil ik graag vervangen. weet iemand hoe dit moet. ik heb al op de sloop gekeken toen ik een handvat moest hebben voor de deur,maar lijkt mij een compleet dicht systeem. graag uitleg hoe ik dit het beste aan kan pakken zonder teveel kosten te maken door naar een garage te gaan.

ook heb ik het volgende probleem de knoppen voor de ventelatie voor verse lucht en circuilerende lucht doet de ene keer wel branden ne de andere keer niet. weet iemand hier een oplossing voor wat het probleem kan zijn.

alvast bedankt.

patje82

Geplaatst door patje82 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Excel? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

limbra (315), 12 jaar geleden

Wat betreft het asbak lampje , asbak uit de houder schuiven , dan zie je als het goed is in de houder 1 of 2 schroeven zitten , schroeven verwijderen ,
en dan de hele houder er uit pakken , je ziet dan op de houder het lampje zitten , nieuw lampje er in zetten en alles weer in omgekeerde volgorde monteren.

Het kan zijn dat de asbak houder (ook) geschroefd zit aan de achterzijde / onderzijde , die schroeven bereik je via de onderzijde van je dashbord boven
de midden console / tunnel.

patje82 (0), 12 jaar geleden

[quote=limbra]Wat betreft het asbak lampje , asbak uit de houder schuiven , dan zie je als het goed is in de houder 1 of 2 schroeven zitten , schroeven verwijderen ,
en dan de hele houder er uit pakken , je ziet dan op de houder het lampje zitten , nieuw lampje er in zetten en alles weer in omgekeerde volgorde monteren.

Het kan zijn dat de asbak houder (ook) geschroefd zit aan de achterzijde / onderzijde , die schroeven bereik je via de onderzijde van je dashbord boven
de midden console / tunnel.[/quote]
dus als ik het wel goed van je begrijp kan de ijzeren kap die aan de achterkant zit er gewoon vanaf of hoeft die niet los?de kabels die erachter zitten hoeven ook nie los?deze zijn van de verwarming en klokje. de middelconsole moet wel los of niet?

limbra (315), 12 jaar geleden

om het asbak lampje te vervangen hoeft de midden console niet los , alleen de asbak uit de houder trekken en dan de asbak houder los schroeven.
ff goed kijken waar de schroeven zitten .

patje82 (0), 12 jaar geleden

[quote=limbra]om het asbak lampje te vervangen hoeft de midden console niet los , alleen de asbak uit de houder trekken en dan de asbak houder los schroeven.
ff goed kijken waar de schroeven zitten .[/quote]
hoi hoi,

heb net gekeken,maar mijn asbakhouder zit vast aan de middenconsole. deze zit vast met die 2 schroeven die je zei en het lampje zit weer met een kabel in een ijzeren kap achter de middenconsole.(het middenconsole bedoel ik mee waar de schakelaars zitten van de stroming van de lucht en de regeling van warme koude lucht en waar de radio zit). heb je misschien een andere auto voor je?bedoel het niet verkeerd,maar onder de dashboard kan ik niet komen omdat die ook bijna compleet dichtzit en kan niet via de achterkant bij de asbakhouder.

limbra (315), 12 jaar geleden

ALs je die 2 schroeven los draait , kan de houder er dan niet uit .
volgens mij zit het lampje bovenop de asbak houder in een metalen kokertje .

mocht dat niet lukken dan zit er niets anders op om de middenconsole (waar de radio en verwarming bediening in zit) te demonteren .
maar dan zal de radio ook uitgebouwd moeten worden.

patje82 (0), 11 jaar geleden

het is me gelukt. was even vergeten het te noteren. bedankt voor ieders hulp. heb er echt iets aan gehad.

helaas moest ik de radio eruit halen en een gedeelte middenconsole. maar het is gelukt.

patje82 (0), 5 jaar geleden

Volgens steun vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Excel of stel zelf een nieuwe vraag.