Hyundai Excel: Waar zit het knipperlichtrelais bij een excel?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1341 cc

De knipperlichten van mijn excel doen het niet meer, en ook de noodknipperlichten werken niet. Zekeringen zijn in orde. Heb bij hyundai een nieuw relais gekocht in de veronderstelling dat dit kapot is, het is zo'n standaardrelais met 3 pennen. Vermits het niet meer werkt kan ik het ook niet horen tikken. Volgens de garage zit dit relais onder het dashboard. Ik heb de plaat onder het stuur verwijderd maar kan het relais niet vinden. Weet iemand waar dit relais zit? Dank bij voorbaat.



Heb nog eens goed gezocht en gevonden. Helemaal links onder het dashboard op een moeilijk bereikbare plaats. Oude relais op het gevoel er uit getrokken, ga nu proberen om het nieuwe relais via het gat van de lichthoogteregeling en mistachterlicht te plaatsen.

En dat blijkt uiteindelijk de juiste werkwijze bij deze auto. Plaatje van de lichtschakelaar (hoogteregeling) met een schroevendraaier lospeuteren en het relais is bereikbaar.

pepermolen

Geplaatst door pepermolen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Excel? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

pepermolen (0), 12 jaar geleden

En nadat het probleem opgelost is na lang zoeken zonder dat iemand bij problemcar mij kon helpen vond ik de uitleg op de Engelstalige site FixYa.com
Overigens, volgens die Engelse uitleg is het beter om een origineel Hyundai relais (42,60 euro) te gebruiken, omdat niet alle universele relais werken op deze wagen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Excel of stel zelf een nieuwe vraag.