Hyundai Getz: Auto trilt en maakt rare geluiden bij stationair

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 crdi

Hallo,

Mijn getz diesel uit 2005 met 214.***km op de teller doet al sinds begin januari van dit jaar raar. Hij start niet echt moeilijk maar soepel gaat het niet. Met draaiende motor in stilstand schokt de auto heel erg en wanneer ik wegtrek hoor ik een erg raar en ratelend geluid. Het is een driecilinder en het lijkt wel of de auto op 2 cilinders optrekt. Met optrekken gaat het wel moeilijk maar als ik boven de 2000-2500 toeren zit dan hoor ik het geluid niet meer. Vanochtend startte ik de auto in de kou en toen was het nog steeds zo, dus er moet wat mis zijn. Ik heb al wat gelezen op internet over klepstoters, vervuilde injectoren, gloeibougies, drijfstangen, krukaslagers maar ik zelf weet het niet.

Ik wil er nog bij vermelden dat de distributieriem, aircosnaar, stuurbekrachtigingssnaar, waterpomp + riem en spanrollen/geleiderollen binnenkort vervangen zullen worden mocht het daaraan kunnen liggen.

Heeft iemand enig idee?

Mvg. Slaven

Getzsport05

Geplaatst door Getzsport05 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Getz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Getzsport05 (0), 13 jaar geleden

Helaas geen hulp gehad van iemand hier, maar ik ben wel wat verder gekomen. De reden dat mijn auto hevig trilde is omdat mijn motorsteun of versnellingsbak loszat. Het stationaire toerental is ook nu goed en wisselt niet. De luchtfilter is ook vervangen en het brandstoffilter wordt als het goed is deze week vervangen, daarna doe ik er gelijk Injector Cleaner bij.

Wel zit ik nog met het probleem dat mijn auto schokt wanneer ik achteruit rijd. Ik heb al wat op de site en via google rondgekeken, maar dan kom ik bij een vacuumslangetje van de map sensor terecht? Ik denk dat dat het niet is omdat de hele auto trilt, zelf denk ik iets aan de aandrijving? Kapotte rubbers of homokineten misschien? Ook lijkt het alsof ik op 2 cilinders optrek en dat de derde pas meedoet bij 1200 toeren ongeveer.

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?

Getzsport05 (0), 13 jaar geleden

Het probleem zit waarschijnlijk in een losse motorsteun, aangezien het geluid alleen bij achteruitrijden is. Het komt overigens niet altijd voor maar meestal in de ochtend wanneer de auto koud is.

Getzsport05 (0), 12 jaar geleden

Motorblok is vervangen omdat alle injectoren lekten en de brandstofpomp ook.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Getz of stel zelf een nieuwe vraag.