Hyundai Coupe: Bij ca 1500 trm constant en stationair onrustig.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo forumleden.

De auto van mijn zoon (pas aangeschaft) heeft last van slecht starten en onregelmatig (gevoelig) rijden bij lage toeren.

Wanneer de auto wordt gestart valt hij soms direct weer uit naar aanslaan. Ook zie je regelmatig dat de toeren van 1000 naar 1500 gaan en dat schommelt een aantal keer om vervolgens een beetje brommend stationair te draaien.

Tijdens constant rijden tussen ca de 1000 en de 2000 toeren is het gaspedaal erg gevoelig en beetje gas los lijkt te reageren alsof het pedaal veel verder wordt losgelaten waardoor de auto onrustig steeds sneller en langzamer wil. Dit gaat redelijk agressief.

Normaal optrekken en gewoon 80 a 100 rijden geen enkel probleem en rijdt uitermate soepel. Vooral dus in de constante lage toeren komt dit probleem voor.
Er branden geen lampjes.

Klinkt dit iemand bekend en waart kan ik het best het eerst inspecteren?

Vr.gr.
Rene

Neet

Geplaatst door Neet (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Neet (0), 8 jaar geleden

Het schommelen tussen 1000 en 1500 toeren lijkt opgelost. Zat een gaatje in een vacuumslangetje tussen kleppendeksel en inlaatgedeelte.

Waarschijnlijk loopt 1 cilinder tijdens stationair niet meer maar hoe kan ik uitzoeken welke cilinder het is en of het elektrisch of dat het iets
te maken heeft met het gasmengsel?

Neet (0), 8 jaar geleden

Opgelost, het was één van de injectoren.

Nee, was nog niet helemaal oke.
Mapsensor gaf problemen op de snelweg waardoor ik nu zeker wist dat deze defect was.
Ook was de benzinedrukregelaar lek. Hierdoor rook je dus de benzinelucht uit de uitlaat.
Beide vervangen en loopt nu als een zonnetje en start gelijk, ook als ie warm is.
Alles reageert weer zoals het moet.
Door de meerdere defecten best wel een zoektocht geweest.

Allemaal bedankt voor het meedenken.... :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.