Hyundai Excel: Blower hyundai excel werkt niet sinds de aankoop

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,

Het is een hele tijd geleden dat ik hier ben geweest. In de tussentijd geen Ford mondeo, maar een excel via veiling gekocht. Al bij de aankoop bleek de blower niet te werken. In eerste instantie heb ik de zekeringen allemaal nagekeken en deze bleken in orde. In de zekeringen kast onder de motorkap leken twee relais te ontbreken, de A/CON en de CON FAN. Mijn uitvoering heeft geen AC, maar ik ben toch naar de dealer gegaan en heb gevraagd of deze nodig waren voor de blower, waarbij deze met ja antwoorde en al een bestelling wou plaatsen. Omdat ik op dat moment geen pasje had en geen aanbetaling kon doen ging dat niet, en dat voor een bedrag van 25 euro. Geluk bij een ongeluk, want ik vond de (onnodige) relais bij de sloop.

Naderhand heb ik de blower uitgebouwd en direct op de accu aangesloten. Blijkt goed te werken. Ik heb de kachelweerstand ook doorgemeten, deze is ook goed. Ik krijg geen spanning op de draden bij de blower of bij de kachelweerstand. Ik krijg ook geen spanning bij het regelkastje. Nou heb ik niet enorm veel verstand van bedrading, maar ik kan wel een schema lezen. Het probleem is dat ik geen schema kan vinden van mijn model op het internet en ik ben lang aan het zoeken geweest.

Aangezien het niet de relais zijn in het zekeringenkastje en ik de draadkleuren niet ken zou ik jullie om advies willen vragen hoe nu verder te achterhalen waar het aan ligt. Eventueel de locatie van de juiste relais, dan kan ik die ook testen.

Mocht er aanvullende informatie nodig zijn, dan hoor ik dat graag.

Weskes

Geplaatst door Weskes (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Excel? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

Werkt de schakelaar ook naar behoren ??

Gr. paul

Weskes (0), 10 jaar geleden

Over welke schakelaar hebben we het hier? Want als het om de 1 2 3 4 stand gaat, is dat het regelkastje die ik bedoelde. Die krijgt dus ook geen stroom.

ix55 (0) PRO, 10 jaar geleden

Voor de Excel heb ik geen schema, wel van de Getz. Ik veronderstel dat de werking wel ongeveer gelijk is.
Daar je geen stroom krijgt op de schakelaar zal je verder moeten zoeken bij het relais of de zekering.
Vergeet zeker ook de massapunten niet te meten aan de blowermotor, schakelaar, relais

[url=http://postimg.org/image/6ssysza6b/][img]http://s21.postimg.org/6ssysza6b/Screen_...[/img][/url]

Weskes (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de moeite ix55, maar ik heb juist de draadkleuren nodig, daar kan ik niet zeker van zijn in dit geval.Grootste probleem op dit moment is dat ik niet weet waar de relais van de blower zich bevindt.

Highway (145) PRO, 10 jaar geleden

Weskes, Ik ben er niet helemaal zeker van, maar draadkleuren staat er bij. Ik ga er van uit dat ze engels gebruiken dus W is White (Wit) BR is Brown(bruin).

Mocht ik het verkeerd hebben dan hoor ik het wel, maar je kunt al gaan vergelijken aan de hand van je schema.

Weskes (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de moeite, denk de dader gevonden te hebben. Ik heb net met mijn hand bij een relais boven de zekeringenkastje gevonden op de tast, anders moet het hele dashboard eraf. Ik heb er 12 volt op aangesloten en hij doet niks. Dus ik ga er vanuit dat dat hem is. Ik kom er nog op terug als ik het zeker weet, dus deze vervangen is.

Weskes (0), 10 jaar geleden

Het was de relais, deze is te vinden achter de mistlampschakelaar, onder de uitleesverbinding. Geel met goudkleurig kapje.

Weskes (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de moeite allemaal.

mario0313 (0), 9 jaar geleden

Zou je mij misschien wat tips kunnen geven ik heb denk ik precies hetzelfde probleem ik heb geen stroom bij de kabels van de weerstand, de blower en regelaar. Zekeringen allemaal gecheckt en waren in orde, navraag gedaan A/con en con fan zekeringen was niet nodig.
Ik hoor graag van u!

Mvg,
Mario.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Excel of stel zelf een nieuwe vraag.