Hyundai : Brandstofmeter geeft niet juist aan

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn brandstofmeter. Als de brandstoftank helemaal vol zit en ik ga op de snelweg rijden dan daalt mijn brandstofmeter naar ongeveer het midden van de meter. Als ik dan weer stil sta dan kruipt hij weer naar max. Dus samengevat: hoe harder ik rij des te sneller mijn meter terugloopt. Heel erg irritant.

Ik heb de vlotter inmiddels vervangen maar heeft jammer genoeg geen effect.

Wie kan mij hierbij helpen?

Alvast bedankt!
Kees.

71kaje

Geplaatst door 71kaje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je zou moeten kunnen de spanning meten op de brandstofmeter, 1x terwijl je stilstaa t, en 1x terwijl je rijdt. Indien dit geen verschil geeft, zou je misschien ook eens de weerstand van de vlotter kunnen meten, opnieuw 1x als je stilstaat en 1x als je rijdt, indien je daar geen 2 verschillende waarden krijgt zal je toch moeten de meter vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Overig of stel zelf een nieuwe vraag.