Hyundai Excel: Carterpakking lek ?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Heey,

Ik zit met een probleemje. Mijn moeders auto lekt een paar druppels olie. ik heb de carterpan nagekeken omdat die nogal nat van olie was. Ik heb nu gezien dat er een stukje pakking dat naar buiten was gedrukt af gebrokkeld is. En daar lekt hij een beetje olie vandaan. Hij liep ook in het begin erg op in stationair, hij schoot helemaal naar heet. Dat is nu opgelost door de Radiator door te spoelen met water. Hij loopt wel weer soepel en netjes op die paar druppels na dat die lekt. Carterpakking is iets van 15 euro, maar wat kan ik allemaal in die pan tegenkomen ? Niet dat straks er allemaal dingen beginnen uit te vliegen die ik niet meer terug kan plaatsen omdat ik niet weet waar ze vandaan komen. :-). Heb voor de rest ook het blok nagekeken op evetuele lekken, maar heb niets kunnen vinden alleen dat stukje bij de carterpan. En dan nog het zijn maar een paar druppels, maar is dat dan ook schadelijk voor de motor?

Hopelijk kunnen jullie me helpen.

Met vriendelijke groeten,

Dommeltje

Dommeltje

Geplaatst door Dommeltje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Excel? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hooghe jozef (0), 14 jaar geleden

koop gewoon een andere (juiste) dichting ; olie aflaten alles mooi kuisen zodat er geen oude resten van de dichting nog aanwezig zijn en terug monteren draai die vijsjes ook gelijkmatig aan en zeker niet te hard want anders duw je die dicting weer kapot

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Excel of stel zelf een nieuwe vraag.