Hyundai Elantra: Check engine

Bouwjaar: 2001

Elantra 1.6 GLS op G3, Prins inst.

Check engine lampje blijft terugkomen. Er is niets te merken in het rijgedrag. Lampje is er gewoon opeens. Er komen meerdere soorten foutcodes uit, die niets te maken hebben met het rijden op gas (bijvoorbeeld: brandstofdruk bovenste gallerij). Lambda, Mapsensor, temp. meter, kleppen gesteld zijn allemaal vervangen en/of gecontroleerd. De auto is al meerdere malen terug geweest naar Dealer en/of gasspecialist. Het check engine lampje gaat ook op verschillende momenten branden. Dit kan na 500km zijn of na 5km. Snelweg of stad. Maakt allemaal niets uit. Auto is verder goed onderhouden.

Kan iemand mij helpen? Op deze manier wordt het een dure en tijdrovende hobby....:)

Alvast bedankt.

Goldlion

Geplaatst door Goldlion (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Elantra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

freek3396 (0), 18 jaar geleden

Bij mijn vrouw (Suzuki Alto) ging 'ie te pas en te onpas branden. Bleek de kabel van de accu niet geheel meer vast te zitten. Na deze weer vastgezet te hebben probleem over. Misschien hetzelfde euvel ??

arthurw (0), 18 jaar geleden

Ik wil je alleen succes wensen, bij mij nl is dit ook het geval.
Lampje check engine brand en verolgens maak je motor uit en lampje is weer uit.

Nu heb ik een groter probleem zie forum:
[Excel 1995] Motor slaat af wanneer de moter warm wordt. (4)

Yep (0), 17 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn Elantra 2.0 GLS op G3. De motor stotterde af en toe en bleef onregelmatig op hoge toeren draaien )lastig in de file'.De dealer heeft hem uitgelezen en kwam met allerlei niet samenhangende foutcodes en onderdelen die vervangen zouden moeten worden. Ik ben vervolgens naar een echte gasspecialist geweest. Het blijkt dat de Prins installatie die erin ligt nogal gevoelig is voor vervuiling. Deze installatie is om die reden kennelijk ook maar kort in productie geweest. Hij heeft de installatie schoon gemaakt (kleine moeite) en ik was af van het probleem. Nu (20.000 km later) begint m'n check lampje weer te branden en begint de auto weer te stotteren. Maar weer eens schoon laten maken dus.
Veel succes, als je er nog niet af was....

Squad (0), 17 jaar geleden

Jongens, mijn Excel heeft een Necam LPG G3 installatie en hetzelfde probleem. Eerst 'check engine' lampje (heerlijk zoals dat oranje in je oog springt) en nu begint de auto ook enorm te stotteren alsof ie te weinig brandstof krijgt. Nu lees ik dat er sprake kan zijn van vervuiling, maar ehm vraagje: Hoe kan ik het best de componenten van mijn Necam installatie schoonmaken? De auto heeft altijd lekker gelopen en rijdt als een tierelier op benzine. Helaas komt ook daar tegenwoordig bij een koude start het lampje 'check engine' branden. Met een keer opnieuw starten is het leed zogenaamd verholpen (op het stotteren na). Heeft iemand een duidelijk antwoord klaar???

Jasper

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Elantra of stel zelf een nieuwe vraag.