Hyundai Coupe: Coupe koppeling dood

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Heren en Dames,

Een vrij onverwacht en m.i. apart probleem in mijn Hyundai Coupé waarmee ik vanavond stil kwam te staan, ik vraag me zeer af of mijn garage hier een fout heeft gemaakt.
Zou zeer graag wat inzicht krijgen, ik heb vermoedens en wat technische kennis, maar niet genoeg om tot zekerheid te komen. Alvast enorm bedankt!

BASISGEGEVENS:
Hyundai Coupé, BJ2003, 137.000KM, tweede eigenaar, altijd dealeronderhouden, 12.000km geleden grote beurt, in april de koppelingsplaten volledig vervangen.
Auto zou dus nog een tijd probleemloos door moeten kunnen. Ik rijd weleens door, maar verder normaal, ben er zuinig op.

PROBLEEM:
1) In de file merkte ik dat het schakelen iets stroever ging dan normaal.
2) File lost op, doorrijden, bij het in zijn 4 schakelen merkte ik dat er amper weerstand op mijn koppelingspedaal stond (10-20%, ligt niet op de grond)
3) Was al bang voor stilstand, plekje uitgezocht om uit te rijden en de auto stilgezet, hier ging het mis.
4) Ondanks in zijn vrij zetten, bleef de auto doorduwen, bij het indrukken van de rem trillingen, ofwel de auto bleef in versnelling staan (?)
5) Auto direct uitgezet, opnieuw gestart, draaide stationair prima. Schakelpook kan niet meer vanuit z'n vrij in een versnelling worden geduwd, blokkeert alsof je de koppeling niet indrukt
6) Stilstaand draait de motor wel probleemloos stationair, staat hij uit dan kan ik de schakelpook zoals normaal in alle versnellingen zetten
7) Ik denk sterk dat de koppelingskabel los/kapot is, zou dit het kunnen zijn? Dit is een vrij voordelige reparatie toch?

GARAGE:
Als een auto goed onderhouden is en 12.000km geleden grote beurt + volledige koppelingsplaten zijn vervangen, MAG dit toch niet gebeuren? Heb na deze uitvoer een naar gevoel overgehouden aan de garage, slordigheden, trilling in de rem die na 2 keer terugkomen toch bleef, etc, kan het niet goed genoeg onderbouwen, maar een sterk gevoel van slordigheid.

Mocht blijken dat dit inderdaad is gekomen door gebrekkige uitvoer, dan is daar natuurlijk een gesprekje te voeren. Maar, voor ik met een vinger wijs, wil ik natuurlijk zeker weten dat dit niet onterecht zou zijn; kritiek alleen als het op zijn plaats is. Vandaar dat jullie input zeer gewaardeerd wordt, alvast enorm bedankt!

Dennis

DeGe1798

Geplaatst door DeGe1798 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Neem aan dat deze een hidrolische bediening heeft v/d koppeling en het lijkt dat 1 v/d pompjes niet goed werkt door lekkage. Heeft op zich niets te maken met de koppeling zelf die is vervangen.
Zou de garage daar eerst eens naar laten kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.