Hyundai Coupe: Coupe probleempjes...

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i

Hallo iedereen,

Met een beetje googlen kwam ik op deze site terecht, ik zie dat veel mensen een goed antwoord krijgen op hun vraag. Ik heb sinds november 2007 een Hyundai Coupe uit 1997 met een pittige km stand van 173000. Omdat ik de auto zo kort heb weet ik er nog erg weinig van af. Hopelijk kunnen jullie antwoord geven op mijn vragen.

Ten eerste hoor ik als ik de motor start een vrij hard geratel (maakt niet uit of de motor koud of warm is). Het rare is dat ik dit geratel tijdens het rijden soms ook hoor, maar soms ook niet. Als hij stationair loopt hoor ik helemaal niets, alleen als ik gas geeft hoor ik soms geratel. Volgens een vriend van mij zou het de starterskrans kunnen zijn, hoe denken jullie hierover?

Ten tweede houdt de motor af en toe in als ik onder de 2000 toeren flink gas geef, als ik rustig gas geef loopt hij wel normaal. Ik heb al meer mensen met dit probleem gehoord en ik denk dat het een simpel bougie/bougiekabel probleem is. Als jullie dit ook denken, hoe gaat dat precies in z'n werk met dat in het donker testen met water? (Excuses, ik heb nog erg weinig onder de motorkap van een auto gezeten)

Ten derde heb ik erg veel last van fluitend windgeruis bij het linkerportier, heel vervelend als je lang moet rijden. Een garage heeft mijn deur toen opnieuw afgesteld en het heeft wel iets geholpen, toch hoor je als het hard waait nog steeds hard gefluit. Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen, is het een probleem met een raamstop o.i.d.? Het rechterportier heeft nergens last van en is hartstikke stil, het moet dus op te lossen zijn.

Als laatste hoor ik als ik de ventilator aanzet een ratelend geluid, met name op de eerste twee standen hoor je het heel erg. Weet iemand waar het motortje zit en of dit makkelijk te smeren is o.i.d.?

Al met al vind ik de Hyundai Coupe een heerlijke wagen en ik ben erg blij met de aankoop. Echter als deze puntjes zijn weggewerkt ben ik helemaal happy. Ik hoor graag van jullie!

Groeten,

Edwin

Edwin_1987

Geplaatst door Edwin_1987 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Tinus11474 (0), 16 jaar geleden

wat betreft het "geratel" wat je hoort , ik betwijfel het dat het de starterkrans is , omdat je deze alleen bij
het starten zou horen , onder het rijden staat de startmotor in rust , dus lijkt mij sterk dat het geratel hier
vandaan komt , lijkt mij eerder een probleem(pje) met de klep stoters .

het inhouden van de motor onder de 2000 toeren , kan vele oorzaken hebben , zoals:
vervuild gasklephuis - vervuilde of defete stappenmotor - luchtmassameter - lambdasonde -
vacuum lek - ect.........

laat de auto eens uitlezen bij de dealer , misschien komt het probleem dan aan het licht .
bij deze km-stand lijkt vervuiling van een onderdeel voor de hand liggend .

ik heb zelf ook een s-coupe uit 1996 , en ook deze heeft de nodige problemen gehad

suc6 Tinus

loeff (0) PRO, 16 jaar geleden

het ratelen in de motor kunnen de klepstoters zijn. dit zou eventueel te verhelpen zijn door de motor te reinigen met een speciale inwendige motor reiniger en anders vervangen van de klepstoters. kijk ook eens naar het oliepeil als deze rond minimum staat kan de motor ook gaan ratelen. bij vullen tot max en geluid is dan meestal ook weg.
kan ook distributieketting zijn die opgerekt is. zit onder klepdeksel (overbrenging tussen de nokkenassen).
of het geluid kan ook worden veroorzaakt door een kantelende zuiger.

het inhouden van de motor lijkt mij aan de bougie kabels te liggen, dit komt vrij veel voor.

het fluitend geluid is moeilijk te zeggen, kan veel oorzaken hebben.

kachel ventilator zit rechts onder dashboard. zit met 3 schroefjes van onder vast.
als je deze los maakt kun je de ventilator naar ondertoe eruit halen.
zal wel wat bladeren in zitten.

freddy_85 (0) PRO, 16 jaar geleden

hoi.

of de klacht van het fluiten bij je ramen (LV). alls je de portier + ruit heb afgesteld en het it er nog. dan kun je van uit gaan dat het portier rubber fluit. heb dit al eens mee gemaakt. controleer of het rubber goed zit bij de ruit (niet dubbel). als alles goed zit zal ik het rubber vervangen. is niet goedkoop kost ongeveer 230 euro een rubber.

grt

Tinus11474 (0), 16 jaar geleden

dat is niet niks €230,- !!! voor een rubber ?
er zal toch wel een goedkopere oplossing zijn lijkt mij ,
een rubber van een ander merk of zo , nieuw dan wel gebruikt .
mijn scoupe heeft ook veel last van een fluitend wind geluid aan de rechter portier zijde,
heb er nog niet naar gekeken , maar ik denk eerder dat het met de afstelling van de deur te maken heeft.

gr. Tinus

coupe97 (0), 15 jaar geleden

hallo,

het is misschien een beetje een late reactie,,, maar voor andere coupe eigenaren... ik heb ook een aantal van deze problemen,

- last van fluitend geluid aan het linker raam: de rubbers in goede conditie houden(vaak insmeren met olie of vet)

- last van ratelend geluid in de verwarming/airco.. nog niet opgelost maar las hierboven hoe ik het motortje kan schoonmaken ;).

- en het ratelende geluid in de motor heb ik momenteel ook maar ga snel de olie vervangen door een dunnere olie en natuurlijk ook meteen ff de filter vervangen. (hopelijk is het hierna minder)

verder ben ik het met je eens.. het is een heerlijke auto!!

groet lennart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.