Hyundai Coupe: Automaat schakeld niet goed, wie weet raad??

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i

Hallo,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen met een probleem dat ik heb met mijn recent aangeschafte Hyundai Coupe 2.0i FX ('98). Het is een automaat en daar zit ook direkt het probleem, ik heb geen ervaring hoe de auto moet rijden maar dit lijkt me niet goed. Het volgende doet zich voor:

De auto lijkt niet goed door te schakelen, als je optrekt hoor/voel je hem eigenlijk maar 1x schakelen en maakt hij bij 100Km/uur al 4000rpm, kortom het lijkt wel of hij in zijn 2 blijft hangen. Het vreemde is echter wel dat als je de pook dan terug trekt van D naar 2 dat hij wel degelijk terugschakeld (bij 40 ofzo, sneller durf ik dat niet). Het vreemde daarna is echter weer dat het daarna geen verschil meer maakt als ik hem terug trek naar L. Er zit een knopje aan de zijkant van de pook (O/D) waarvan ik aanneem dat dit de overdrive knop is, lampje gaat braaf aan op het dash maar er gebeurd helemaal niets. Ook de Power switch naast de knoop lijkt helemaal niets uit te maken.

Wat ik heb gedaan? Ik heb eigenlijk als enige het oliepeil van de automatenbak gecontroleerd en daar zat veel te veel olie in. Er zitten twee markeringen op de pijlstok (cold en hot) en het peil zat koud gemeten zelf ruim een centimeter boven het Hot peil, ik heb dus meer als 2 liter af moeten tappen om op het cold peil goed uit komen!

Ik heb dit bij de vorige eigenaar gecontroleerd en deze heeft er echt helemaal geen verstand van en hij vertelde me dat er een jaar geleden een nieuwe ruilbak in is gekomen omdat hij niet goed meer schakelde (hij bleef alleen in zijn drie hangen), nadat hij hem terug kreeg schakelde hij hij nog niet goed en toen hebben ze hem nagekeken, ehh blijkbaar zonder te veel resultaat en de eigenaar heeft toen de auto maar aan de kant gezet. Na maanden te hebben stil gestaan heb ik hem overgenomen en aangezien het eigenlijk best een leuke auto is wil ik het graag oplossen. Mijn indruk is overigens dat er helemaal geen nieuwe bak is ingezet en dat ze het probleem geprobeerd hebben te omzeilen om er veel olie in te donderen, ik heb de olie nog niet in zijn geheel vervangen. Het is nog wel rood maar niet mooi helder.

Vraag is dus of iemand dit probleem herkend en of er nog iets aan te doen of denken jullie dat de bak gewoon kapot is (of kapot kan gaan van langdurig met de veel olie rijden) of valt er nog iets aan zo'n bak te stellen ofzo, kick down doet ook niks!

Ik hoop dat iemand me wat verder kan helpen, in ieder geval vast bedankt!

Gr Peter
Hilversum

Wabbit

Geplaatst door Wabbit (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (335) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb een "troubleshooting guide" in pdf. formaat naar jou e-mail adres gestuurd.
Is wel in het Engels, maar als je daar geen moeite mee hebt kan je de oorzaak misschien vinden.

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.